torstai 10. kesäkuuta 2010

Sudet ulvoo yöllä - ja Inca

Susien ulvonnasta en tiedä, mutta havahduin puolenyön aikaan, kun Inca alkoi haukkumaan ja ulvomaan kaula pitkänä. Pihalta kuului kai epäilyttäviä ääniä ja se katsoi tehtäväkseen ilmoittaa minulle ja ehkä se myös yritti tehdä selväksi, että täällä on vahtikoira, joka laittaa asiat järjestykseen.

No minä sitten yritin vaimentaa Incaa keinolla jos toisella, kun naapurit eivät varmaankaan ole mielissään yöllä haukkuvasta koirasta. Tuommoisessa tilanteessa ei vaan mikään tunnu tepsivän, kun koira kerran vahtii niin se vahtii, eikä se tietenkään luovu tehtävästään noin vain.

Lopulta en keksinyt muuta kuin kolinapurkin. Sitä ei voi yöllä viskoa minnekään, mutta voi sitä ravistella. Siinä vaiheessa Inca oli jo vähän rauhoittunut, mutta pariin otteeseen ravistelin purkkia ja se ainakin lopetti haukunnan ja murahtelun tällä kertaa. Inca alkoi ihmettelemään ääntä, mistä se kolina tuli ja miten se liittyi minuun vai liittyikö. Kyllä se sen äänen tunnistaa ja tietää, kun sitä on mopin kanssa käytetty. Kolina tarkoittaa, että lopeta se, mitä olet tekemässä.

Inca oli aika pitkän aikaa vielä valppaana pää parvekkeen oven suuntaan, kun sieltä se epäilyttävä ääni oli kuulunut. Lopulta kuitenkin nukuttiin aamuun asti, mentiin ulos pisuille ja kakille, eikä yhtään pisuja olekaan tullut sisälle enää. Hyvä kun barrikaadi toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti