keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Punnituspäivä

Inca painaa 11,7 kiloa eli kasvuvauhti on jatkunut samanlaisena koko ajan. Viisi viikkoa sitten eläinlääkärissä se painoi 9,2 kiloa eli semmoiset puoli kiloa per viikko painoa tulee lisää edelleen. Ihan sopusuhtaiselta tuo näyttää ja on kaikin puolin jäntevän oloinen.

Tänään kävimme taas harjoituskentällä ja ennen sitä Inca sai etsiä nameja pihanurmelta. Ja kyllä se etsikin, eikä sitä häirinnyt mikään, vaikka kaikkea häiriötä tässä oli. Mutta ei namien etsintä energiaa vienyt. Samanlaista tempomista se oli kuin eilenkin. Nyt minulla oli panta ja remmi kierrettynä vartalon ympäri, niin sain Incan pysymään paremmin kurissa. Se vaan haluaa siitä remmistä eroon ja vapauteen ja luulee, että se onnistuu, kun syöksyy, haukkuu, hyppii ja tempoo ja puree vielä siinä välissä remmiä.

No me sitten harjoittelimme kauan ja hartaasti rauhoittumista. Ja kun Inca oli vähän rauhoittunut (väsynyt tempomiseen) päästin sen kentällä vapaaksi. Sen pitää oppia, että vasta sitten alkaa kiva, kun ollaan rauhallisia. Vaikeata on, vaikeata on!

Laitoin Incalle oikein kunnon jäljestystehtävän eli Inca tolppaan kiinni ja sitten talloin nurmikolle jäljen, tiputtelin nameja ja jäljen loppuun kasan nakinpaloja. Hyvin Inca pääsi nakkikasan luo, yhdessä kohtaa vaan vähän aikoi lähteä harhateille, mutta palasi oikeaan kohtaan.

Eilen ei haukuttu yhtään autoja, mutta tänään oli taas semmoinen päivä, että niitä haukuttiin tai yritettiin haukkua. No, minä sitten hyvissä ajoin istutin Incan ja annoin nameja ja jos en ehtinyt ja Inca näytti alkavan haukkunsa, niin stoppasin sen semmoisella kieltoärähdyksellä ja tiukalla otteella remmistä, että nyt ei haukuta ja hypitä. Eikä haukuttu ja hypitty.

Huomenna saan astua kipsijalalla jo koko painolla eli voin kävellä "normaalisti" kivun sallimissa rajoissa. Kipsin kanssa ei tietenkään voi kävellä normaalisti ja keppejä tarvitsen edelleen, mutta olo tukevoituu, kun jalalle saa varata kunnolla. Minun ei tarvitse siis pitää niin tiukasti kepeistä kiinni ja se helpottaa Incan kanssa ulkoilua. Kahden viikon päästä perjantaina kipsi otetaan pois, joten eiköhän tämä loppuaika tässä jotenkin saada kitkuteltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti