Näyttelyt

En ole erityisemmin näyttelyihminenkään, mutta olen Incan kanssa käynyt lukuisissa mätsäreissä kesällä 2010, Raision elonäyttelyssä, kääppänöitten pentunäyttelyssä syyskuussa sekä 2011 Turun tamminäyttelyssä, jolloin Inca kilpaili junioriluokassa. Saimme EH:n eli erittäin hyvän. Onhan meillä siis jo näyttelykokemusta ja siksi mätsäreissä ja näyttelyissä olen käynytkin, että on tullut tuotakin kokemusta niin minulle kuin koirallekin.

Tässä mätsäreitten värinauhoja,
jotenkin ykstotista!

Tämmöisen hienon ruusukkeen saimme
 jossain mätsäreissä eli olimme
 punaisten ensimmäisiä!

Espanjanvesikoiran turkin tulee näyttelyssä olla vähintään 3 senttiä ja se aiheuttaa sen, että kesäaikana ei näyttelyihin meitä saa. Tuntuu ihan koiran kidutukselta pitää sitä pitkässä turkissa, ainakin Incalla on kuuma jo lyhyessäkin kuosissa, vaikka ei ole edes hellettä.

Näyttelykoulutuksissa olemme käyneet kääppänöitten joukoissa jonkin verran. Siellä harjoituskuviot menevät, kuten kuviot menevät oikeassa näyttelyssä ja koska kääppänöitten harkoissa on aina eri kerroilla eri kouluttaja, tottuu koira siihen, että monenlaiset ihmiset kopeloivat sitä ja kurkkivat hampaita.