perjantai 26. maaliskuuta 2010

Siivoamista tänään, huomenna temmellystä

Eilen lähtivät viimeiset pisupaperit pois lattialta. Niillä ei ollut enää muuta virkaa kuin että niitä oli kiva repiä. Inca ei ole pisunut niitten päälle aikoihin, jos pisut sisälle tulevat niin lattialle tai joskus matolle. Nuokin vahingot tapahtuvat lähinnä siksi, että en vie Incaa ulos tarpeeksi usein, kun ajattelen, että ei ihan vielä tarvitse mennä. Noin kerran tunnissa pitää käydä, paitsi silloin, kun Inca nukkuu. Viime päivät ollaan selvitty yksillä vahinkopisuilla, eikä tänäänkään, kun siivosin, näkynyt kuivuneita lätäköitä nurkissa.

Imuri on edelleen kauhistus, joskaan ei samalla lailla kuin aluksi oli. Inca kyllä vikisee, mutta saattaa kurkkia sängyn alta, vaikka imuroin ihan lähellä. Kuitenkin se homma stressaa ja nytkin mentiin ulos heti rauhoittumaan ja pisuille imuroinnin jälkeen.

Moppaus sen sijaan on Incasta niin kivaa, että siinä saan paljon "apua". Inca ihan hengästyy, kun se yrittää pysyä mopin perässä ja tarrautua siihen. Onneksi ei ole kovin suurta lääniä mopattavana.

Huomenna meillä onkin pentutemmellystä Kupittaalla, saa nähdä, mitä Inca tuumii temmellyksestä. Eilen se temmelsi metsässä Iineksen ja Ellin kanssa, joskin Elli oli ihmeissään, kun pentuja olikin kaksi riehumassa ja Incakin oli vähän kummissaan, kun oli isokin koira temmellyskaverina. Mutta nuo ovat tuttuja kavereita, on vähän eri asia temmeltää vieraassa paikassa ja seurassa.

Kupittaalta voisi ostaa naksuttimen, 3 euroa, mukana tulee ohjeet naksuttamisesta. En vaan tiedä, onko sillä käyttöä koulutuksessa. Jotenkin tuntuu, että Inca osaa yhdistää palkitsemisen siihen mitä se on tehnyt hyvin ja oikein, vaikka teko ja palkitseminen ei tapahdu aivan samanaikaisesti. Välillä palkitsen sitä esimerkiksi pisuista ja kakoista, mutta koska Inca saattaa olla aika kaukana minusta, niin se tulee luo, kun olen kovasti kehunut sitä, kun se pisuu tai kakkii. Eli "hyvä koira" tarkoittaa, että nyt voin saada namia, jos menen emännän luo. Mutta eihän naksutin paljon maksa ja jos siitä apua on, niin miksikäs ei sitäkin voisi kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti