keskiviikko 3. elokuuta 2011

Suurperheisen elämää

Ekaksi korjaus edelliseen postaukseen. Olen Vilanderin nähnyt, mutta tarkoitin tilannetta, jossa ollaan koirakoulutustilanteessa, ei luennolla.

Ja sitten tähän suurperheisen elämään :) En ole oikeen varma, montako koiraa täällä on, mutta niitä on varmasti enemmän kuin kaksi, jälki ja meno on nimittäin sellaista, että kaksi koiraa ei riitä sitä aikaansaamaan. Eilen imuroin ennen agiin lähtöä ja tänään täällä on jo semmoinen kaaos kuin en olisi viikkokausiin tehnyt mitään siisteyden hyväksi! Uusi juttu, mikä näille on tullut, on, että juostaan tolkuttomasti. Täällä pyörii välillä varsinainen piiri! Ja siinä touhussa sitten menee matot kasaan, lelut ja luut ympäriinsä, vedet käydään kauhomassa lattialle, pisulätäköitä löytyy, mullat on lattialla ja ties vaikka mitä. Mutta koirilla tuntuu olevan hauskaa ja Liinulla taitaa olla oikein strategia, kun se juoksee sohvan taakse ja paikkoihin, jonne Inca ei ehdi, mahdu tai muuten pääse. Välillä Liinulla on lelu suussa, välillä ne juoksee ihan vaan juoksemisen ilosta. Ja Inca jahtaa Liinua ja odottaa, kummasta päästä sohvaa Liinu tulee esiin ja minne se seuraavaksi porhaalta. Liinu on niin ketterä ja vikkelä verrattuna Incaan, että sillä on yliote sisäjuoksussa. Ulkona se jää toiseksi.

Aamupäivällä kävin Incan kanssa remmilenkillä ostamassa koirille ruokaa Lemmikkiasemalta ja iltapäivällä oli Liinun vuoro päästä kahdenkeskiselle reissulle. Kävimme Petvetissä varaamassa rokotusajan oikein henkilökohtaisesti, niin tuli sekin paikka tutuksi Liinulle. Samoin tein aikoinaan Incan kanssa. Punnitsin tirppanan siellä vaa'assa, joka näytti 4,9 kiloa. Kyllä typykkä nykyisin syökin jo hyvin, liotettuja nappuloita menee aamulla ja iltapäivällä kermaviilin kanssa ja Liinu syö suorastaan hotkien. Toka ateria koostuu broitskusta, kun Incakin syö silloin broitskua tai kalkkunaa. Vimppa ateria on mössöä, jota teen Incalle, mutta Liinun annokseen sotken kermaviiliä ja raejuustoa. Noh, Inca on nyt pari päivää ollut nirso tuon mössön suhteen, tiedä sitten olisko jotain mielenosoitusta tai muuta sellaista. Mutta Inca kyllä säätelee oman ruuantarpeensa, eikä sille ole aina ennenkään iltaruuat tehneet kauppaansa.

Petvet-reissu meni hyvin. Käytiin matkan varrella jossain rakennuksessa ajelemassa hissillä ja kulkemassa rappuja alas. Se taisi olla Eurocity. Varsin tarpeellista koiralle oppia kulkemaan Eurocityrakennuksessa :D :D Mutta siinä oli itsestään aukeavat ovet, hissi, jonka peilistä Liinu näki koiran :o, jota se suuresti ihmetteli ja erilaisia rappusia. Hyvää harjoitusta. Sitten kävelimme jonkun parkkihallin läpi ja Petvetissä kaikki meni hienosti. Siellä oli pari koiraa, mutta Liinu keskittyi haistelemaan lattioita niin, ettei se paljon muusta välittänyt. Ja kertauksen vuoksi kävimme vielä juna-asemalla ja se meni jo vanhasta tottumuksesta. Ajelimme siellä taas hissillä ja kävelimme ylös sellaisia ritiläportaita. Juna tuli ja meni ilman ihmettelyjä.

Tuo reissu kestin tunnin ja Liinu pissasi sinä aikana neljä kertaa!! Se pissaa ulkona ihan laatotuksellekin, mitä Inca ei tee koskaan. Sillä pitää olla nurtsia tai muuta maa-ainesta pepun alla. Liinu vaan kyykistyy siihen, missä se sattuu olemaan. Mutta jos pissat tulee neljä kertaa tunnissa, niin ei ihme, että lätäköitä löytyy sisältäkin. Taisi olla vähän jänskää ja siksi pisutti.

Jossain välissä kävin hakemassa kaupasta itsellenikin ruokaa ja sitten taas ulos ja kentälle, jossa aloitettiin uudet harjoitukset. Laitoin molemmat koirat kiinni kentän maaliin ja ne saivat odottaa siinä, kun kuljeskelin kentällä edestaikaisin. Sitten leikittiin tovi, jonka jälkeen Liinu joutui yksin kiinnisidotuksi, kun tokoilin Incan kanssa. Sitten taas leikittiin, jonka jälkeen Inca sai odottaa tolpassa, kun olin Liinun kanssa kentällä. Me vaan vähän heittelimme palloa ja yritimme hakea sitä. Lopuksi vielä leikkiä, josta koirat pitivät itsenäisesti huolen.

Ja nyt en muistakaan enää enempää, kun tuntuu, että tämä päivä on ollut mulle varsinainen puuhamaapäivä :) Mutta tätä se sitten kai on kun on kaksi koiraa, joista toinen on pentu ja toinenkin ihan kakara vielä :D

Niin ja eilen tosiaan alkoi agiliti ja Oiva on meidän kanssa samassa ryhmässä. Liinu joutui olemaan kotona yksin, mutta koti ja koira olivat kunnossa, kun tultiin takaisin. On niin kiva välillä olla kaksisteen Incan kanssa harkoissa, en tiedä, mitä Inca tuumii, mutta minusta on kiva. Kyllä me Liinun kanssa mennään pentukurssille jahka rokotus saadaan kuntoon, niin sitten Inca joutuu olemaan yksin. Tasapuolinen yritän olla.

2 kommenttia:

  1. Tuli vaan mieleen, että jos Liinu alkaa tosi paljon pissailemaan, tsekkaa, ettei oo pissatulehdus...

    VastaaPoista
  2. Joo, seurailen tilannetta, mutta ei siltä vaikuta toistaiseksi. Ihan silleen normaalisti pissailee mun mielestä.

    VastaaPoista