sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kokemäellä

Pitää nyt pikaseen kirjotella ensikuulumiset Peetsan luona käymisestä. Matka meni hyvin mennen tullen ja paikan päälläkin oli vallan kiinnostavaa ja hyviä kuulumisia kerrottavaksi, ainakin enimmäkseen.

Inca on hyvähermoinen koira (testattiin nukella, kelkalla, kolinatynnyrillä) ja saisi luonnetestissä helposti kiitettävän :) Mun ja Incan suhde on kunnossa ja hyvä, Inca kuuntelee ja noteeraa minut, ei elvistele mulle. Peetsa sanoi, että olen helvetin hyvin saanut koiran järjestykseen (perushuomioimattomuus, kolinapurkki), kun kerroin millainen Inca oli aiemmnin.

Tirppana puolestaan elvistelee Incalle ja on se kuulemma mustis minusta :O Sen egoa pitää vähän laskea, ettei tule jatkossa ongelmia (sitte kun se on 1,5 v tai silleen) koirien kesken. Sille ei pidä mitään namitokojuttuja opettaa ennen kuin se on vuoden vanha ja taistelurepimisleikkejä sitten kun sillä on hampaat vaihtuneet. Ja siis niin, että minä voitan ne leikit. Samoin sen remmikäyttäytymiseen pitää puuttua jo nyt napakammin, minkä itsekin jo tajusin, kun vaihdoin nahkahihnaan.

Muutoin toimin koirien kanssa ilman, että Peetsalla oli mitään huomauttamista, kun kävelimme koirat kiinni kylätiellä. Incan vetämiseen puutuin heti ja samoin pitää tirppanan vetämiseen puuttua enemmän (vaikka se ei kyllä vielä vedäkään, mutta ettei ala vetää). Koirat siinä haahuilivat remmeissä ja nuuskuttelivat, kun kävelimme hiljaksiin ja puhelimme. Ne ei olleet siis mitenkään "hienosti hihnassa" :), kuten sivulla vieressä. Koirat olivat myös vapaana ja kun kutsuin Incaa, se tuli heti luo. Sitä tehtiin pari kertaa. Inca kuulemma viestii eleillään, että se kuuntelee minua ja on tarkkaavainen ja huomio minut :)

Tuo oli kaikki enemmän kuin ajattelin ja tietysti kivaa kuultavaa. On siinä ollut hommiakin, mutta hyvä kun olen onnistunut luomaan meidän välille hyvän suhteen :))

Liinun haukkumiseen pitää puuttua, jos sillä on korvat eteenpäin ja häntä pystyssä. Sehän haukkuu toisia koiria. Jos korvat ovat taaksepäin ja häntä alhaalla, sitä ei huomioida mitenkään.

Peetsa suositteli, että tulisin Liinun kanssa testaukseen sitten, kun se on 8 kk, niin sitten näkee, mikä se on naisiaan :)

Tässä nyt äkkiseltään jotain, pitää myöhemmin kirjotella vielä tosta testistä ja mitä muuta nyt tuleekaan mieleen. Mutta summa summarum, suosittelen. Ei kaduta, että tuli käytyä. Oli kaiken väärtti olkoon kuka mitä mieltä hyvänsä Peetsasta ja tämän metodeista.

Niin juu ja näin Bondinkin, siellä se oli ulkotarhassa, mutta sen lähempää tuttavuutta me ei tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti