perjantai 12. elokuuta 2011

Metsä- ja remmilenkkejä

On tuo tirppana vielä vaan tosi pieni. Nukkuvat tässä mun lähellä lattialla ja Inca on niin massiivinen ja Liinu pikkuinen lätty lattialla :)

Metsälenkki ulottui tänään jo Varissuon kallioille, jossa kävimme kääntäytymässä. Oli koirilla niin paljon energiaa, että ne juoksivat ja peuhasivat tosi paljon pitkin matkaa. Täällä on erilaisia reittejä, kuten nuo kalliot, Varissuon suot ja Pääskyvuoren lenkki ja niistä erilaisia versioita ja Kohmon lenkki....siis ihan mun itteni nimeämiä reittejä :) Hyvin Liinu jaksaa, ei sitä ole aikoihin enää tarvinnut metsässä kanniskella ollenkaan. Voimat ovat lisääntyneet tosi huikeasti. Tänään juuri mietin, kun katselin Liinun kulkemista, miten vaihtelevaa maasto on ja miten paljon koira joutuu tekemään töitä kulkiessaan metsässä. Ihminen menee siitä mistä parhaiten ja helpoimmalla pääse, mutta koirat eivät :)

Ja sitten aloitimme remmilenkkiharjoitelut, oikein kunnolliset sellaiset. Molemmat olivat siis lenkillä mukana ja nyt mentiin, eikä meinattu ja piti vielä kulkea ilman nuuskutteluja ja kaikkien roskien keräämistä. Sillon kun nuo saavat nuuskutella, niin se menee just niin, että toineen haluaa nuuskutella tästä, mutta toinen ei. Ja sitten taas toisin päin. Ja jos maassa on joku roska, niin just sen roskan molemmat haluaa ja sitten ruetaan venkoilemaan remmissä ja tappelemaan siitä roskasta :D Ja kohta onkin kaikki solmussa! Eli semmosesta remmilenkkeilystähän ei tule yhtään mitään. Nyt meillä on sitten nuuskutuslenkit ja remmilenkit, jolloin ei niin paljon saa nuuskutella. Aina vähän toki :)

Mutta ihme ja kumma nämä alkoivat kulkea ihan nätisti järjestyksessä, kun huomasivat, että hanttiin pistäminen ei auta. Liinukin piipersi ihan hienosti ja siihen varmaan vaikutti Incan esimerkki ja taas se mun asenne. No, Liinu kulkee ihan hienosti aina, mutta tottakai se on innokas kaiken tutkija ja nuuskuttelija. Jos nassut käänty roskia kohti, niin se oli ä-ää ja remmistä nyppäsy, et sinne ei mennä. Ja sama nuuskuttelujen kanssa. Oli sen verran puuhaa Incan opettamisessa remmissäkulkemiseen, että toisen koiran kanssa olen viisaampi, kuvittelen niin :D Ja koirat oli sitten kummatkin samalla puolella, kun kuljettiin pyörätietäkin pitkin, niin turvallisempaa, että ne on molemmat reunan puolella. Nämä on tämmöisiä uusia juttuja, joista yhden koiran kanssa ei tiedä oikeen mitään. Siis uusia haasteita mulle!

Ja sitten päivän kuvasatoa :)

Hyvä profiili Liinulla :)

Tässä me odotetaan eli Liinu opettelee odottamisen jaloa taitoa :)
Ja videosatoa






2 kommenttia:

  1. Tuota puolta koirissa mä oon aina ihaillut; miten yhdestä pikkulätäköstäkin voi saada niin paljon iloa irti...:) Mahtavaa elämänasennetta.

    VastaaPoista
  2. Ja vielä uutta sen suhteen, että Peki ipanoineen on siirtynyt uuteen osoitteeseen ja muuttunut kennelimme yleisblogiksi; meidät löytää nyt täältä: http://kennelbonachon.blogspot.com

    VastaaPoista