lauantai 20. elokuuta 2011

Lilla hoidossa

Tästä se alkaa:


Liinu ja Inca

Jaaninoajalla

Jaaninojalla

Hörps, tässä juodaan :)

Ilmavainua

Kolmikko

Kolmikko


Kolmikko

Höps, tässä juodaan ja otetaan myös mutakylpyjä, etenkin Lilla :)

Hei, lennetäänkö tässä vai mitä?

Mutainen Lilla

Lapset leikkii, Inca valvoo

Liinu :)







Aamupäivä oli melkoista hulinata, mutta iltapäivällä joukko oli paljon rauhallisempi. Inca ei alun jälkeen enää kovin paljon osallistunut leikkiin, vaan totesi, että kiva kun saa vaan olla :) Antaa lasten leikkiä! Illalla se kumminkin piristyi ja peuhasi pentujen kanssa.

Liinu taas on mahdoton haukkuja ja komentaja, oikea pippurinen pippuri! Hyvin Lilla on pärjännyt tämän kaksikon kanssa ja minunkin kanssani :) Mutta kolmen koiran - joista kaksi on 12-viikkoista - taluttaminen onkin kokonaan oma show'nsa :D Sitä en tekisi ehkä työkseni. Ja tässä ei ole tarvinnut taluttaa kuin 50 metriä tai silleen ja sitten on koirat päässet vapauteen, mutta on siinä ollut remmit ja koirat sekaisin. Yksi puree remmiä (Liinu), yksi hinkuu vauhdilla eteenpäin (Inca) ja yksi roikkuu Incan korvassa (Lilla). Vähän viihdykettä talon asukkaille :) Kun remmilenkitin pentuja ilman Incaa, niin se sujui jo näpsäkästi.

Aamupäivällä olimme isossa metsässä, näimme Linda-koiran (joku spinseri, semmoinen pienen pieni), jota pennutkin kävi nuuskimassa, mutta eivät ne sitä kauan ihmetelleet, omat painit olivat mukavampia. Lenkin kuluessa painista taisi jossain vaiheessa tulla mutapainia, ainakin Lilla sai kaupanpäälisiksi mutaisen turkin, joka huuhdeltiin kotona, kuten Liinunkin turkki ja Incan tassut. Pennut remmeissä kiinni odottamaan, että suihkutan ensin Incan tassut ja sitten vuoron perään pennut suihkuun. Alkoi kylppäri tuntua ahtaalta :)

Iltapäivällä olimme pikkumetsässä ja laitoin koirille naminetsintää, Incalle omansa ja pennut saivat nuuskutella yhdessä omalta pläntiltä. Hyvin kaikki keskittyivät hommaan, mutta selvä ero on siinä, miten Inca nuuskuttaa ja miten pennut nuuskuttavat. Ne ovat hätäisempiä, Inca taas nuuskuttaa keskittyneesti, tarkasti ja huolella.

Liinu sai tänään kauppareissulla uuden pannan ja otin käyttöön myös Incan vanhan nahkaremmin, alkaa olemaan jo sen verran iso koira, että pitää olla vermeet sitä myöten :) Kävin kaupassa, hyvin kolmikko täällä nukkui sen aikaa. Kun tulin kotiin, yksi toisensa jälkeen tuli katsomaan, että kuka tuli ja mitä nyt tapahtuu.

Saas nähdä, mitä Lillan mahan sanoo mössöistä, joita se ahmi ja olisi ahminut vielä enemmän, jos olisin antanut. Mutta eihän sitä voinut ilmankaan jättää, kun Inca ja Liinukin söivät mössöjä.

Heti kun Maria oli lähtenyt Lillan kanssa, nämä kaksi täällä rauhoittuivat kuin taikaiskusta :O Leikkikaveri lähti, niin eipä noilla enää ollut puhtia jatkaa.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa menoa ja meininkiä, koirilla on varmasti ollut superkivaa;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vielä Lillan puolesta hauskasta päivästä super-hoitotädille! :) Lillan massu kesti hyvin mössöt, ei ole ollut löysällä, tosin tavaraa tulee vähän enemmän kuin normaalisti. Lilla on kyllä näyttänyt parasta osaamistaan tuon mutavellishown kanssa. Katsokaas kun meillä on tää ihan oma rodun alahaara; espanjankääpiöliejukoira :D

    VastaaPoista