sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Viksuja koiria

Aloitetaan siitä oikeasti fiksusta koirasta eli Incasta. En tiedä, näytteleekö se vaan vai onko se oikeasti niin fiksu kuin antaa ymmärtää. Eilen olimme illalla taas nurtsilla ja kentällä juoksentelemassa (koirat juoksivat) ja pupuhan sieltä jostain heinikosta taas pinkaisi ja Inca perään. Minä huudan, että Inca ei ja kas kummaa, Inca lopetti juoksun, kääntyi takaisin ja alkoi nuuskia nurmikossa olevia pupun hajuja. Olin varma, että se juoksee ties minne, mutta ihmeekseni ei juossutkaan. Hieno koira :)

Tänään olimme toisessa paikassa kallioilla ja pikkumetsässä, minä söin mustikoita ja koirat haahuilivat ympärillä. Inca oli kauempana ja taas pupu lähti juoksemaan, Inca perään, minä kieltämään ja taas Inca lopetti jahtaamisen. Joko se tietää, että puput juoksee kovempaa tai sitten se muistaa taannoisen "löylytyksen", joka seurasi pupujahdista tai sitten se vaan tottelee kieltoa, kun sellainen kuuluu. On tuo pupu vaan semmoinen epeli, että aika vaikea siitä on koiran luopua etenkin kun vastineeksi ei saa muuta kuin emännän hyvähymistelyt. Ei ees mitään herkkua :( Pupujahtia saiskin harrastaa, jos asuttais jossain korvessa, mutta täällä ei. Vaikka kummallakaan kerralla ei ollut vaaraa autoista tai muusta, niin joku kerta voi olla. Eli se on aina ei, kun pupuja on näköpiirissä. Noh, kunhan pääsen kehumasta, ni varmasti lähtee kolmannen pupun perään, höh.

Ja entäs sitten tämä toinen sankari! Otin tänään froteepyyhkeen pois vesikepun alta, kun kuppi on saanut olla rauhassa monta päivää. Mitäs pyyhettä suotta pitää lattialla, kun vesi pysyy kupissa, eikä Liinu käy sitä kuopimassa ympäriinsä. Se olikin sitten niin viksu koira, että kun pyyhe katosi kupin alta, niin tämäpä innostui läiskyttämään vedet ylt'ympäriinsä :o Liinu kai ajatteli, ettei ole mitään mieltä läiskytellä vesiä, eikä yhtään kivaa ainakaan, kun pyyhe on kupin alla. Sitten läiskyttely on mukavaa, kun kaikki paikat kastuu! Semmosia lutusia murusia mulla :)


1 kommentti:

  1. Hihi:) Kunnon vesikoira sen liejukoirankin lisäksi...
    Yhden pikkuvintiön eli Liinun velipoika Lucan tempauksista pääsee lukemaan Lucan juuri avatusta blogista, käy kurkkaamassa linkki Pekin blogista.

    VastaaPoista