perjantai 22. heinäkuuta 2011

Niitä näitä (helle jumittanut ajatukset)

Näin kuumana päivänä, kun lämpötila huitelee yli kolmessakymmenessä, ei paljon jaksa tehdä mitään. Pakolliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kun ellun kanat. Incan kanssa kävin verkkaisella remmilenkillä illalla ja se oli yhtä läähätystä koko matkan. Inca läähätti, en minä. Minulta valuu vaan hiki. Liinu jäi nätisti kotiin eteiseen, kun lähdimme ja siitä se venytteli unisena ylös, kun tulimme.

Parilla pienellä remmilenkillä olin päivällä niin, että molemmat hauvelit olivat mukana. Saadaan kaikki harjoitusta remmilenkkeilyyn yhdessä.  Siinä pitää emännän osata pitää langat käsissään tai muuten ollaan kaikki solmussa. Tosin kummatkin kulkevat nätisti, että suurempia solmuja ei vielä ole päässyt syntymään. Liinu nyt kiertelee sinne ja tänne, ei muuta. Liinulla on lyhyt remmi, taitaa olla 150 senttinen, että se ei kovin pitkälle pääse. Eikä pääse Incakaan, kun sen remmi on muistaakseni 180 senttiä.

Usein kun mennään yhdessä ulos, niin Inca on remmissä, mutta Liinu kulkee sylissä ja sitten se tepastelee meidän lähellä ulkona. Emme tietenkään missään ihmisvilinässä silleen mene. Ja metsälenkillä molemmat kipittävät vapaana.

Punnitsin Liinun ja se painaa nyt 3,9 kiloa. Mielestäni se syö kovin vähän, mutta toisaalta noin pieneen koiraan ei mahdottomia määriä mahdukaan ruokaa. Olen vaan tottunut Incan ruokamääriin, joten Liinun pikkuiset annokset tuntuvat tosi pieniltä. Tänään Liinu sai maistaa poronluuta, kun annoin Incalle sellaisen. Liinu sai oman pienen luun, jota se kyllä hartaasti jyysti, mutta ei siitä kovin paljon irronnut noilla pikku hampailla. Tulee kuitenkin tehtyä puruhommia, niin ei tarvitse sitten pureskella mitään muuta, kuten huonekaluja.

Juttelin Liisan kanssa ja totesin, että ei homma ainakaan hankalammaksi mennyt toisen koiran tultua taloon. Oli  oikein hyvä ratkaisu ottaa Liinu tänne. Kyllä nyt kun ajattelee, niin tyhjältä tuntuisi, jos Liinua ei olisi! Niin äkkiä sitä sopeutuu uuteen tilanteeseen! Ja kyllä sydämeeni tosiaan mahtuu kaksi koiraa, molemmilla on oma paikkansa siellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti