lauantai 23. heinäkuuta 2011

Pakastinvastaava


Liinu on meidän "pakastinvastaava", tutkii tarkkaan pakastimen sisältöä, hyviä hajuja siellä vissiin. Mille lihapakasteet nyt haisevat, ainakin naudanmahapullat haisevat pakastettunakin niin, että ihminen hajun haistaa.

Ukkosta pidämme sisällä ja sadetta. Emäntäkään ei ole yhtään ukkospelkoinen, kun on sisällä turvassa. Järki kyllä sanoo, että salaman iskua ei paljon kannata pelätä, niin epätodennäköistä se on, mutta minkäs teet :( Koiriin en ole kuitenkaan onnistunut pelkoa siirtämään, Inca ei välitä ukkosesta tuon taivaallista oltiin sisällä tai ulkona, eikä Liinukaan jyrinää erityisemmin noteerannut, vaikka tässä rysähti ihan lähellä.

Liinua on tänään "hoidettu" pöydällä eli katsottu hampaita, korvia ja silitelty ja kerrottu sille, miten hieno koira se on. Kynnetkin leikkasin, mutta lattialla. Se meni hyvin. Kyllähän neiti  pikkuisen vikisi, että tahtoo pois tästä otteesta, mutta ei siitä pois päässyt ja koirakin tyytyi taas osaansa nopeasti, ilman suurempia mukinoita. Vähän leikattiin etu- ja takatassujen kynsiä. Incakin oli kovasti auttamassa ja tunki päätään väliin, mutta kyllä se sitten totteli ja uskoi, että tämä on matten hommia. Liinulla on paljon valkoisia kynsiä ja niitä on kiva ja parempi leikata, kun mustia kynsiä, jollaiset Incalla on. Nythän Incan kynnet on helppo leikata, mutta aikoinaan ei ollut, kun oli vaikea tietää, miten paljon niitä uskaltaa napsia. Tuollaiset ison koiran kynnet on näpsäkkää leikata silloin, .kun koira on uinut tai kylpenyt, kynnet ovat niin pehmeät.

Korvat puhdistin eilen molemmilta, eikä siinäkään Liinu mitenkään hanttiin pistänyt, ihan rauhassa niitä sai pyyhkiä. Molempien hampaat pesin tänään ja Liinu oli niin innokkaasti auttamassa Incan hampaitten pesua, että se piti sulkea oven taakse odottamaan vuoroaan. Se kanatahna on niin herkullista. Liinu sai vähän harjasta tahnaa ja siinä se pesu sitten oli :) Oma harja Liinulla :D

Ja taas imuroitiin. Voisi luulla, että olen superhyper siivousintoinen, mutta en ole. Ihan Liinun vuoksi imuroin. Incahan ei tykkää yhtään imureista, se menee aina toiseen huoneeseen kuin missä imuroin. Liinu juoksentelee siellä täällä, eikä kai tiedä, miten imuriin pitäisi suhtautua. Ei se sitä pelkää, mutta kai tuo Incan käytös vaikuttaa Liinuunkin.

Ulkona alkaa kirkastua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti