tiistai 5. heinäkuuta 2011

Pentuvalinta ja harkkoja!

Helteet loppuivat ja hyvä niin, olimmekin ihan läkähdyksissä, kun niin oli trooppista, ettei edes tropiikissa!

Kävin tänään pentulassa ja nyt unohtui valokuvaaminen tyystin, kun siellä olikin uudet kuviot, jotka hämmensivät pienen pääni tykkänään :) On helppoa ottaa koira, jos ei itse tarvitse tehdä päätöstä, mikä pentu kotiin tulee. Nyt sellainen kuitenkin oli tehtävä ja lopulta päädyin siihen pehmeämpään vaihtoehtoon, joka ehkä ja toivottavasti sopii hyvin Incan kaveriksi. Syötävän suloisiahan ne ovat jokainen, että harmi, kun ei niitä voi ottaa kaikkia!

Kahden viikon päästä käyn hakemassa kotiin Liinu-pikkuisen :)

Me Incan kanssa olemme käyneet agilitissä, eilen kääppänöitten ja tänään nuuskujen harkoissa. Kääppänöitten agissa oli paljon porukkaa, joten se harjoitus jäi melko vähäiseksi, kun kaikkien pitää ehtiä harjoitella ennen seuraavaa ryhmää. Mutta tänään olikin sitten harjoitusta senkin edestä, kun olimme nuuskujen cruisingissa. Koiria ei ollut kuin neljä ja aikaakin venytettiin niin, että harkat kestivät vajaa kaksi tuntia, kun kellään ei ollut kiire pois.

Nyt Inca pääsi jo A-esteen kaksi kertaa ylös ja alas, avuilla toki, mutta huomattavaa edistystä edelliseen kertaan, jolloin sitä ei saanut millään konstilla edes ylös. Samoin keinukin meni hyvin ja Inca hoksasi jo kropalla myötäillä keinun liikkeitä. Tarvittiin siinäkin apua, mutta ei niin paljon kuin A-esteellä.

Ihan uusi hyppyeste oli joku okseri (? en muista enää nimeä), joka tietenkin näytti vähän erilaiselta, kun piti hypätä kahden esteen yli, mutta kyllä Inca siitäkin hyppäsi pienen houkuttelun jälkeen.

Illan teemana oli esteiden tunnistus ja ne sijoitettiinkin sillä tavoin, että koira saattoi harhautua väärälle esteelle helposti, jos ei sitä ohjattu oikein ja jos koira ei kuunnellut, mihin se ohjataan. Muutama koira juoksi mielellään A-esteelle, vaikka piti mennä putkeen. Meillä ei ollut tuota ongelmaa :o

Tuo nuuskujen agi on kyllä hyvää minun mittapuuni mukaan, paljon parempaa kuin kääppänöitten, joten elokuussa, kun kurssit nuuskuilla alkavat, niin sinne ollaan menossa.

Huomenna lähdemme saaristoon talkkarihommiin ja käymme ahkerasti uimassa, molemmat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti