perjantai 14. toukokuuta 2010

Prisman pihalla ja muita hassutuksia

Emäntä vei Incan illalla Prisman pihalle eli parkkipaikalle. Kävelimme siellä autojen ja ihmisten ja kolinoitten, räminöitten ja tyyttäysten keskellä, istuimme kaupan oven edessä (Inca siis istui ja hyvin istuikin) ja ihmettelimme kaikkea markettivilinää, joka oli Incalle uutta. Eihän se ole ostoskärryjäkään nähnyt ja nehän rämisevät kivasti, kun niitä työnnetään asfaltilla.

Tuossa Prisman risteyksesä on lähimmät liikennevalot ja niissä kävimme jo eilen harjoittelemassa liikennevalokäyttäytymistä, samoin harjoittelemme tässä kodin nurkalla suojatien ylitystä pitemmän kaavan mukaan. Se tarkoittaa, että ennen suojatietä istutaan (namia suuhun) ja sitten vasta mennään. Välillä istutaan keskikorokkeellakin ja se onkin aikamoista Jaanintien ylittävällä suojatiellä, kun autoja menee edessä ja takana.

Nämä suojatien ylitykset, etenkin vilkkaitten, ovat olleet sellaista vetämistä ja säntäämistä ja autojen haukkumista aina välillä, että nyt harjoittelemme niin kauan, että kaikki suojatien ylitykset sujuvat hienosti ja rauhallisesti. Se vähän rauhottaa, kun kiepautan remmin Incan vartalon ympäri, mutta kyllä siinäkin voi haukkua autoja ja yrittää säntäillä niitten perään. Se ei onnistu kuitenkaan niin tehokkaasti tuolla systeemillä.

Päivä on ollut niin kuuma, että Inca vaan läähättää ulkona ja sisällä. Päivällä Ines ja Inca vähän aikaan peuhasivat ulkona auringossa ja sen jälkeen Inca oli niin kuumissaan, että se ei jaksanut muuta kuin maata läähättäen puitten varjossa. Onneksi oltiin ihan kodin lähellä, niin päästiin lopulta nopeasti juomakipon ääreen. Yhden pienen kalliolla olleen mutalätäkön nämä kolme koiraa (Elli oli siis kolmantena) joivat tyhjäksi, kaikki pienen lätäkön ympärillä kuin siinä olisi ollut suurtakin herkkua tarjolla. No näillä keleillä mutavesikin on herkkua koiralle ja maistuuhan kaikki ojien vedet ynnä muut muulloinkin.


Päivällä suihkutin Incan kokonaan, että sille tulisi vilpoisampi ja illaksi onneksi ilma vähän viileni pienten sadekuurojen ansiosta. Heti oli paljon mukavampi ulkoilla. Lienee ukkosta ilmassa, mutta kohdalle ei ole tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti