tiistai 29. maaliskuuta 2011

Tokotiistai

Räntäsateisessa kelissä kävimme tokoilemassa, onneksi tokoillaan hallissa. Mahtaako lumi sulaa ikinä, kun aina vaan lisää lykkää :(

Harjoittelimme liikkeestä seisomaan jäämistä ja sitähän on vähän hankala täällä sisällä harjoitella, kun ei tilaa ole silleen paljon. Siksi odottelen, että ulkona alkaisi todellinen kesäaika. No, kuitenkin lelun kanssa Inca pääsi jo aika hyvin jyvälle seisomisesta. On lelutkin nimittäin arvossaan, kun ei olla aikoihin kotioloissa leikitty yhtään millään lelulla, paitsi Yodon täällä ollessa tehtiin kyllä poikkeuksia! Ja tuolla koulutuksessa on vielä varsin kivoja leluja, koska ne ei ole omia, joten koiran motivaatiota niillä saa hyvin kohotettua.

Juu, Inca hoksasi jo, että kun jää käskystä seisomaan ja emäntä kävelee poispäin ja sitten taas takaisin viereen, niin palkaksi lelu lentää ja sitten leikitään vähän aikaa. Ja taas uudestaan...Sitten kun se seuraava pentu tulee minulle :D :D, niin sen kyllä opetan seisomaan paikallaan ekaksi! Istuminen on paljon helpompaa.

Sitten meillä oli paikalla makuuta ja Incakin oli paikallaan sen kaksi minuuttia, vaikka vieressä Malla-koira ei malttanut olla paikallaan ja siinä oli kaikenlaista pientä säätöä sen kanssa koko ajan. Vasta kun kaksi minsaa oli jo mennyt, Inca nousi seisomaan ennen aikojaan, en kyllä tarkkaan hoksannut, että miksi. Mutta siis harjoitukseksi se meni ihan hyvin. Sen kanssa tuskin tulee ongelmaa tosi tilanteessa.

Ja sitten loppukevennykseksi harjoittelimme ruutua, jonka Incalle tein namin kanssa. Hyvin Inca lähtee eteen ja juoksee namipurkille, että ihan hyvä lähtötilanne meillä ruutuunkin on, vaikka sitä nyt vielä aikoihin tarvikaan osata.

Niin, siellä hallissa on häkki, jossa Yodokin viime kerralla odotteli, ja minähän laitan Incan sinne aina, kun menemme halliin ja riisun takkia pois, että se tottuu olemaan häkissäkin. Ja sama homma tunnin päätteeksi. Inca menee häkkiin jo ihan rutinoidusti. Kotonahan minulla ei ole häkkiä, mutta on hyvä harjoitella häkissäoloakin, jos vaikka joskus on tarvis sellaiselle. Pitää aina käyttää kaikki mahdolliset tilanteet hyväksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti