keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Iltalenkillä

Olimme iltaremmilenkillä Ellin ja Ineksen kanssa. Se on Incalle niin vaikeaa. Se kun haluaisi peuhata Ineksen kanssa, eikä remmilenkkeillä ollenkaan. Nyt sitten tein kolinapurkilla selväksi, että Ineksen luo ei rynnitä. Muutaman kerran piti kolisuttaa, että koira alkoi tajuta, mitä saa tehdä ja mitä ei.

Kyllähän nuo kaksi aina välillä yrittivät tuppautua toistensa seuraan, mutta eivät onnistuneet. Lenkki menikin hyvin verrattuna taannoiseen lenkkiin, jossa Inca oli ihan mahdoton epeli. Kova kuri pitää vaan olla. Loppusuoralla kaverukset päästettiin vapaaksi ja ne sitten jaksavat peuhata yhä edelleen ja aina vaan. Mutta lapsiahan nuo vielä ovatkin. Se on sitä elämäniloa, josta ne nauttivat. Luultavasti.

Yodo kulkee aina mukana kiltisti, eikä sitä tunnu hetkauttavan mikään. Saisi elefanttilauma tanssia ripaskaa Yodon ympärillä, eikä Yodo olisi moksiskaan. Yodo on varmaan hyvin onnellinen ja tyytyväinen koira. Siltä se ainakin vaikuttaa.

Nyt kun meitä on täällä kolmen lauma, niin on tosiaan mukava seurata, kuinka Yodo pitää etäisyyttä Incaan ärähtämällä lujasti. Muutoin se on rauhallinen. Se vaan selvästi osoittaa Incalle, mistä se ei tykkää. Ja Incan on parempi uskoa. Ei Yodo jakele Incalle nakkeja kunnolla olemisesta, mutta antaa selvää ja suoraa palautetta, kun Inca ei ole sen mielestä kunnolla. Kyllä se Yodon ärähtely on ihmiskielellä kunnon kiroamista ja sättimistä, ei mitään lässytystä, että olepas nyt kunnolla, äläkä sählää. Toisaalta mitään fyysistä kuritusta Yodo ei Incalle anna.

Minä en muuten puutu niitten väleihin, mutta metsälenkeillä, kun Inca haukkuu ja näykkii Yodoa, lopetan sen touhun, kun Inca itse ei ymmärrä lopettaa Yodon ärhentelyista huolimatta. Inca niin kovasti haluaisi peuhata, kuten se peuhaa nuorempien koirien kanssa, eikä sillä millään tahdo mennä jakeluun, että vanha herra ei ole kiinnostunut peuhaamisesta.

Molemmat koirulit söivät aamuruokansa, Inca hyvällä halulla, Yodo vähän heikommalla, mutta söi kumminkin ihan kunnolla. Ja yö meni rauhallisesti nukkuessa. En tiedä, haukkuiko Yodo lehdenjakajaa, ei ole mitään havaintoa asiasta ainakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti