maanantai 21. maaliskuuta 2011

Päivän puuhia

Olemme käyneet yhdellä pidemmällä metsälenkillä ja tehneet muutaman lyhyemmän remmilenkin. Vielä käydään yksi kerta ulkona ennen nukkumaan menoa.

Yodo kulkee niin hienosti tuolla metsässä, että siitä ei todellakaan ole mitään huolta. Välillä vaan pitää vilasta taakse, että onko koira siinä kintereillä, kun se niin rauhallisesti kulkee ihan takana. Ja onhan se. Joskus se voi jäädä nuuskuttelemaan jotain, mutta kohta se kipittää takaisin paikallensa.

Inca ehtii hösöttämään vaikka mitä lenkin aikana ja kovasti se yritti metsässä saada Yodoa leikkimään, mutta turhaan. Ärähtelyjä sai vastaukseksi liian aktiiviselle yrittämiselleen. Nekään eivät Incaa lannistaneet, sitkeä ja sinnikäs koira! No, lopputulos nyt kumminkin oli, että Yodo ei leiki.

Remmilenkeillä minulla on pientä säätämistä hihnojen kanssa. Kahden koiran kanssa remmilenkkeily on varsinainen taitolaji :) Mutta hyvin sekin sujuu ottaen huomioon vähäisen kokemukseni ja sen, että toisessa remmissä on Inca. Sille tekee oikein hyvää opetella remmilenkkeilyä toisen koiran kanssa ja Yodo on siitä hyvä kaveri, että se on niin tavattoman rauhallinen. Joo, kaksi Incaa...siinä olisi aikamoiset kuviot! Ainakin yritystä olisi.

Yodo toimii melkein ajatuksen voimalla, että sille ei tarvitse oikeastaan mitään sanoa. Ihmeellistä!

Vähän olen saanut Yodon syömään vippaskonsteilla, juomassa se sentään käy useasti. Toisaalta se on niin rauhallinen (liikkuu rauhallisesti), että ehkä kulutuskaan ei ole kovin suurta. Ja nämä vieraat ympyrät kai myös vaikuttavat ruokahaluun.

Ja tässä ihan uunituore kuva:

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloista elämää siulla :) Jossain koirakoulutusohjelmissa on välillä niin että sitä vilkasta/arkaa/rauhatonta koiraa koulutetaan toisen koiran avulla, joka on todella rauhallinen. Kerran siinä vietiin koirat lenkille niin että se rauhallinen koira talutti vilkkaampaa. Hihnat vaan toisiin kiinni ja sitten mentiin, ja hyvin näytti videolla menevän (tiedä sitten mitä jätettiin näyttämättä..) Tuollasta olis miusta joskus ihana kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Joo, minäkin muistan tuollaisen jakson Cesar Millanilta ainakin. Kyllähän koirat toisiaan opettavat käyttäytymään, kun laumassa elävät. Ihmiselle on joskus vaan vaikea tajuta, millainen otus koira on ja sotkee asiat liialla ihmismäisyydellään. Minäkin tässä yritän kovasti oppia "koiraa" ja pikku hiljaa alkaa avautua tuo koiran todellinen olemus :)

    VastaaPoista