perjantai 16. huhtikuuta 2010

Nyt loppui sekin huvi!

Nimittäin mopin perässä juokseminen, sen jahtaaminen, sen perässä hyppiminen ja siihen tarrautuminen. Ei tullut moppaamisesta enää mitään. Otin vesisuihkupullon ja tiukan EI-käskyn käyttöön. Istuin lattialle ja moppi minun ja Incan välissä ja aina kun Inca yritti tarrautua moppiin tuli EI ja vesisuihku. Tosi kovaa se pistää hanttiin ja yrittää ja yrittää mitellä voimiaan minun kanssani. Katsookin minua niin viattoman anovasti, että kuinka minä voin estää tarrautumisen noin julmalla tavalla näin suloisen pieneltä koiranpennulta. Sanoin sille, että toiseksi jäät. No Incahan kekkasi, että minäpä pissin tuon kulmassa olevan pöydän alle, kun emäntä ei pääse sinne. No, sama se, kun olin sieltä juuri moppaamassa, ei sanaakaan siitä pisusta, mutta moppiin tarrautumisesta tuli EI.

Kyllä Inca tajusi, mistä on kyse, mutta sillä taitaa olla kova jahtaamisvietti, kun se niin mielellään jahtaa moppia ja lattiaharjaa silloin, kun harjaan roskia pois. Tai sitten tuo on vaan tosi kivaa leikkiä. Se leikki on nyt loppu.

Eilen oli muuten eka päivä, kun ei tullut yhtään pisua sisälle. Se oli saavutus tai paremminkin ahkeran ulkoiluttamisen ansioita.

Ovista kuljetaan vaan luvan kanssa, mikä joutui illalla todelliselle koetukselle. Siihen asti meni hyvin, että pääsimme hissin kanssa alas ja piti lähteä hissistä pois. Ja kun Inca näki, että Ines odotteli hissiin pääsyä, niin Incaahan ei pidellyt mikään. Harjoiteltiin siinä kuitenkin niin, että Anita oli Ineksen kanssa rappukäytävässä ja minä yritin saada Incaa pysymään istumassa hississä niin kauan, että annan sille luvan poistua hissistä. Sen verran Inca "rauhoittui", että voi sanoa, että se juuri ja juuri malttoi odottaa lupaa.

Sitten harjoittelimme ulkona vielä ohittamista, siis koirat ja emännät. Joo, pientä viilaamista vaatii sekin!

Inca melkein repeää, kun se näkee siskojaan, niin innoissaan se on. Samalla lailla se ei ole ollenkaan kiinnostunut muista koirista, vaikka mielellään tekeekin tuttavuutta niitten kanssa. Vieraitten koirien ohi saatetaan päästä kävelemään suht hyvin, mutta siskot ovat toista maata. Jotenkin pitää saada tuo homma menemään niin, että siskojen luo mennään vaan luvan kanssa. Onkohan liikaa vaadittu, että ensin istutaan ja sitten saa luvan mennä. Istumista on harjoiteltu ulkona nyt kaikenlaisten häiriöiden keskellä, mutta siskon aiheuttama häiriö voi olla ylivoimaisen vaikea. No, hitaasti hyvää tulee, eikä ainakaan ilman harjoittelimista tapahdu mitään edistystä. Pitää vaan päättäväisesti vaatia kaikesta kivasta joku temppu, vaikka istuminen, josta saa palkkioksi sen kivan.

Aamukävelyllä olimme "liikenteen keskellä" harjoittelemassa remmikävelyä, joten Incalla on ollut rasittava päivä tähän asti. Nyt se nukkuu. Miettii kait, mitähän keksin iltapäiväksi. Silloin mennään metsään ja siellä on aina kivaa.

3 kommenttia:

  1. Hips,

    Heh,heh...ihan Ressulta kuulosti tuo kaikki :)
    Samanlaisia vintiöitä taitavat olla kaikki!
    Sanomalehdet meilläkin on vielä käytössä ja sisäsiisti Ressu on silloin, kun jaksat tunnin välein käyttää ulkona. Jospa se kesän aikana oppisi....Tämän kuun lopussa meilläkin alkaa pentukurssi ja Ressu on kurssin nuorin. Saas nähdä mitä siitä tulee...innolla kyllä kurssia odotetaan.

    VastaaPoista
  2. Kyllä Inca osaa sitten olla ihana ja hupaisa. Viisaskin hän tuntuu olevan,koska osaat näköjään opettaa häntä. Olet kyllä kärsivällinen Incan kanssa ja sehän auttaa hauvelia oppimaan vaikka mitä.
    Minulle tekisi varmasti ihan hyvää tuollainen hellittävä ystävä.Tosin lellisin hänet varmaan piloille. No jaa,enhän lellinyt lapsianikaan.
    Ihania kuvia.
    Terveisin Jatta eli vm48

    VastaaPoista
  3. Joo, kyllä ne aikamoisia vintiöitä taitavat olla kaikki! Mutta kivoja! Mukava kuulla sitten miten teidän kurssi lähtee käyntiin ja nuorena se on vitsa väännettävä, että eiköhän siitä hyvä tule. Ressulle tsemppiä!

    Ja Inca tosiaan osaa olla viisas, ja mikäli oppi ei mene perille, ovat minun metodini väärät. No, kurssilla opitaan oikeita menetelmiä. Sehän se hemmottelu voi pilata kaiken, mutta samantapaisia sääntöjä sitä tarvitaan koiralapsen kuin ihmislapsenkin kanssa. Jos pellossa elävät, niin ei siitä hyvää seuraa. Ja molemmat saattavat olla melko omapäisiä, kun sille päälle sattuvat :)

    VastaaPoista