keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Inca & Liinu


Incan tassu on ollut ilman sukkaa koko päivän paitsi tietenkin ulkona se on suojattu. Haava näyttää paremmalta ja sitä anturanahkaa alkaa kasvaa haavan päälle, vai miten tuota nyt kuvaisi. En ole tassuun enää laittanut salvoja, kun ei niitä siinä mikään pitele ilman suojia, yöksi pitänee kuitenkin laittaa.

Liinulta irtoaa hampaita ja uusia kasvaa tilalle. Sen suu on vinhan näköinen nyt, kun osa hampaista on vaihtunut ja osa on vaihtumassa. Yhden hampaan sain talteenkin, kun se kilahti lattialle. Incankin pari hammasta on jossain tallessa, en vaan tiedä missä.

Tänään yritin metsälenkkiä tehdä näitten sankareitten kanssa niin, että Liinu on remmissä ja Inca vapaana. Siitä ei tullut mitään. Liinu ei tahtonut ymmärtää, että se on remmissä, eikä pääse spurttailemaan Incan kanssa ja Inca yritti spurttailla Liinun kanssa, vaikka se oli remmissä. Ja kun Inca juoksenteli, sukkasysteemit alkoivat lopulta valua pois tassusta. Ei auttanut muu kuin laittaa Incakin remmiin ja kahden koiran remmilenkittäminen metsäpoluilla on hermoja raastavaa. Tätä lajia en enää harrasta ennen kuin Incan tassu on terve niin, että koirat voivat olla vapaana. Tai ainakin pitää jättää Liinu kotiin, jolloin Incakin on rauhallisempi.

Samahan se on remmilenkkien kanssa, että kahdestaan kun olen Incan kanssa liikkeellä, se on ihan kiitettävän kuuliainen koira taas vaihteeksi ja kulkee remmissä nätisti. Mutta kun Liinu on mukana, meno on Incallakin paljon rauhattomampaa, jos ei muuta, niin näitten pitää rueta aina välillä nahistelemaan keskenään kuin pahaiset kakarat. Hmm, ehkä ne ovat pahaisia kakaroita :D

Inca söi iltaruokansa tänään myöhemmin kuin Liinu, joka olisi kovasti mielellään mennyt jakamaan Incan ruokakupin sisällön. Mutta ei se mennyt. Kerran kielsin sitä ja sitten se kävi maate lattialle ja katseli kun Inca söi. Kun Inca oli lopettanut, Liinu meni nuolemaan jämät. Kyllä se hyvin minua uskoo ja antaa Incalle ruokarauhan.

Liinu painaa 9,7 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti