maanantai 24. lokakuuta 2011

Ärhentelyä

Kovin harvoin Inca ärhentelee Liinulle, mutta aina silloin tällöin ja usein siinä yhteydessä, kun Liinu tulee häiritsemään Incan unia. Tänään Inca sitten ärhensi vähän pitemmän kaavan mukaan ja oli tosi ärsyyntynyt Liinulle, sen näkee ilmeestä (silmät, kurtut otsalla, hampaat) ja kuulee äänestä. Liinu meni herättelemään Incaa ja siitä se rähinä alkoi. Kattelin vaan sivusilmällä, että miten tilanne edistyy. Liinu ei usko eikä anna periksi. Se läiskii Incaa tassuillaan, vaikka toinen kuinka ärhentää ja ottaa tassun suuhun ja näyttää vihaiselta.

Liinu tuli pariin otteeseenkin yrittämään, jos emännältä saisi tukea ja lohdutusta, kun toi toinen koira on niin kaamea, ärhentelee MULLE!! Eipä saanut muuta kuin tönimisen, että alas siitä, kun Liinu nousi minua vasten, ja selän kääntämisen. No, Liinu meni jatkamaan Incan härnäämistä ja Inca jatkoi ärisemistä. Lopulta tilanne raukesi siihen, että Liinu antoi kuin antoikin periksi, kävi ensin lattialle maate ja siitä se vaivihkaa käveli luukupille hakemaan luuta ihan muina koirina.

Tuo Incan ärhentely ei ole semmoista sähäkkää ja äkkipikaista, luulisi olevan tehokkaampaa kun oikein äkisti ja yllättäen sähähtäisi. Yodohan hyvin terävästi sähähti Incalle ja Inca heti uskoi, että eipä kannata tunkea Yodon lähelle. Mutta ehkä Liinu on vielä niin pentu, että Incalla riittää pitkää pinnaa sen kanssa. Ja pentuhan se onkin, vaikka kokoa on jo kuin isolla koiralla. Huomenna tulee 5 kuukautta täyteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti