maanantai 26. heinäkuuta 2010

Inca ja Inez

Näin eilen naapurien koiria pikimältään. Inca ei nähnyt, mutta haistoi, että naapurit olivat talossa!

Inca ja Inez ovat kuin eivät olisi samasta pentueesta ollenkaan noin ulkoisesti. Inez painaa 9,5 kiloa ja Inca sen n. 13 kiloa. Incan säkä on 44-45 ja Ineksen 38! Inca on (kastanjan)ruskea ja Inez hyvin tumma. Silmätkin sillä ovat tummat, kun Incan silmät ovat hunajanväriset, kuten yksi tuntematon Incan rapsuttaja silmiä kuvasi taannoin. Inez oli parturoitu ja Incallahan kasvatetaan näyttelyturkkia, mikä vähän vaikuttaa olemusten eroon. Mutta Inez tuntui niin pieneltä!! Inca oli tuommoinen joskus toukokuussa. Nyt se on "amatsooni" (verrattuna Inekseen), vaikka minusta se on pieni hauveli vieläkin!

Mutta sitten kun tarkastellaan käyttäytymistä, niin pennut ovat ihan toistensa kaltaisia. On niin kiva, kun joku ihminen rapsuttaa ja molemmat käyttäytyvät ihan samalla lailla tuossa tilanteessa. Siinä kiehnataan, hypitään, "purraan" ja tehdään vaikka mitä venkuloita! Elli sen sijaan katsoi, että ohhohoijaa, kun tuo pentu jaksaa kiehnata ja vehkoa. Mutta Elli onkin jo aikuinen ja nyt se oli kilpailustakin väsynyt.

Eilen yksi pyöräilijä ohitti meidät, mutta pysähtyi ja kääntyi takaisin ja kysyi, minkä rotuinen koira Inca on, onko se portugalinvesikoira. Hän otti pari kuvaa Incasta (kysyi ensin lupaa), kun he ovat ajatelleet ottaa koiran joskus tulevaisuudessa ja ehkä juuri vesikoiran. Nyt se ei kuulemma ollut ajankohtaista vielä, kun heillä on kaksi seitsenvuotiasta lasta. Minä sitten taas kerroin suurella asiantuntemuksella, mitä eroja eri vesikoiraroduissa on :) Onneksi Inca tuollaisissa tilanteissa käyttäytyy melko hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti