tiistai 31. tammikuuta 2012

Tytöt punaisissaan

Että tämmöstä, me ei tykätä :(


Niin vaan lenkki tehtiin vaatteet päällä, eikä tarvinnut Incan nostella tassujaan. Liinu ei tassuja ole nostellutkaan, mutta saa sekin totutella tossuihin, kun meillä vasta on edessä ne varsinaiset pakkaspäivät. Kumpikaan ei kyllä tykkää yhtään tippaa vaatteista, etenkin takit ovat inhottavia. Liinu yrittää saada sen pois piehtaroimalla maassa ja Inca ravisuttamalla ja vetämällä kuonoa maata pitkin. Tossut siinä touhussa kyllä irtoaa, mutta ei takki :) Onneksi on viime vuodesta kahdet tossut, niin sai Liinukin töppöset jalkaan ilman ompelusessioita. No joo, jos olisi vaikka kolme koiraa, en kyllä jaksaisi pukea niitä, kahden kanssakin miettii, onko tässä mitään järkeä. Noh, missä sitten on?

Liinu päätti aamulla ennen kuutta, että herätys hoi! Minä ja Inca emme olleet samaa mieltä, Inca haukkui ja ärähteli Liinulle ja minä laitoin Liinulle siitä paikasta häkkikolon ja koiran sinne. Ei ihan mennyt nappiin vielä vapaana nukkuminen. Ehkä pitää palata vanhaan systeemiin ja yrittää uudemman kerran joskus myöhemmin.

Ja tänään ohitettiin kiva pieni villakoira, jonka perään Liinu ynisi!

4 kommenttia:

  1. Olen kiinnostunut noista Incan ja Liinun tossuista eli oletko itse tehnyt vai oletko ostanut jostain? Jos ostanut ,niin saisinko tietää mistä?

    VastaaPoista
  2. Tossut tein itse, mutta saahan vastaavia valmiina eläintarvikeliikkeistä. Helppoja ne on tehdä itse, jos on ompelukone. Kangas on fleeceä, toisissa on tarrakiinnitys, toisissa nauhakiinnitys. Käytäntö on osoittanut tarrakiinnityksen paremmaksi.

    VastaaPoista
  3. Omalla koiralla on tossut ,mutta kun tahtovat kulua nopeasti ja ulos lähtiessä niissä on oma pukeminen ,vaikkakin on vain yksi koira. Ulos päästessä saa olla tien varsilta keräillä tippuneita tossuja ja yrittää sujauttaa takaisin koiran jalkaan. Itse en ole mikään käsityö ihminen joten ,ehkei käytännössä toimivia tossuja näillä käsillä väsätä ja harvat tossut testienkin mukaan koiran jalassa pysyyvät. Mutta ehkä vielä ne hyvät tossut löytyvät joskus meillekkin :)

    VastaaPoista
  4. Joo, kyllä tossuja saa keräillä välillä, kuuluu näihin talvipakkasten iloihin :)Punainen väri on siitä hyvä, että se näkyy kauemmaskin! Usein ollaan nimittäin kävelty pitkän matkaa, kun huomaan tossun pudonneen. Mutta lenkit ovat kuitenkin koiralle mukavampia, kun tassuissa on tossut.

    VastaaPoista