maanantai 30. tammikuuta 2012

Liinun elämää

Juoksut ovat nyt siinä vaiheessa, että tärppipäivät ovat meneillään, eikä erehtyä voi. Incan kanssa saa arvuutella tärppipäiviä, mutta Liinu on eilen ja tänään inissyt ja ynissyt joittenkin koirien luo ja perään ihan tuolla remmilenkillä, mitä se ei koskaan ole vielä tehnyt. Ehkä ne koirat ovat poikakoiria tai sitten muuten vaan houkuttavia :D Kai veri vetää ja minkäs sille pieni koira voi!

Toinen selvä merkki on häntä, jonka se kääntää hienosti sivulle, jos Inca tunkee sopivan lähelle peräpäätä. Tätä on myös ollut havaittavissa eilen ja tänään. Ja nyt siis ovat menossa 14. juoksupäivä. Pikku hiljaa alkaa neidin juoksut kääntyä loppua kohden ja elämä taas normalistoituu ja se on kiva. Incan juoksuthan ovat kuta kuinkin loppu, eikä se enää häslää Liinun ympärillä juuri ollenkaan.

Liinu sai viime yönä vapauden nukkua missä haluaa, sillä en laittanut sitä enää omaan koloonsa nukkumaan. Kaksi kuukautta se nukkui rajatussa tilassa. Kun menin nukkumaan, Liinu kipitti kyllä vauhdilla sängyn viereen ja katsoi minua vähän hämmästyneenä, että hei unohtuikos jotain! Osan aikaa Liinu nukkuikin entisellä paikallaan sängyn vieressä, mutta ilmeisesti se yön aikana on vaihdellut nukkumapaikkaansa. Mitään rähinöitä ei kuitenkaan kuulunut, joten Liinu antoi Incan nukkua rauhassa. Mutta eihän meillä enää päivälläkään kuulu rähinöitä, kun Liinu ei härnäile Incaa. Kai se kuului vaan siihen pentupentuaikaan, jolloin olisi ollut kiva peuhata Incan kanssa ja Inca taas halusi nukkua tai olla rauhassa.

Liinun syöminen on vähän niin ja näin. Luuaterian kanssa ei ole ongelmaa, mutta iltamössöä Liinu ei joko syö ollenkaan tai sitten se närppii sitä vähän. Incalla taas on nyt aivan valtaisan hyvä ruokahalu ja se söisi enemmän mössöjä, mitä sille annan. Tuntuvat olevan ailahtelevaisia, pistetään hormoonitoiminnan syyksi. Kaipa Liinukin alkaa syödä, kunhan unohtaa poikakoirat!

Eilen illalla luulin, että Liinulla on joku kennelyskä, kun se alkoi yhtäkkiä kummasti kakoa kurkkuaan ajoittain. En tosin tiedä, millainen kennelyskä on, siis millaiset oireet siinä ovat, mutta se tuli ekaksi mieleen. Mietin kovin, missä olemme olleet, mistä sen olisi voinut saada, mutta sen voi kai saada helposti mistä vaan, jos sitä on liikeellä, vaikka me ei kyllä edes nuuskutella muita koiria. Tuota ihmeellistä oireilua oli se ilta, mutta ei sen jälkeen. Ehkä Liinulla oli kurkussa vain jotain ylimääräistä, kun koirat illalla nakersivat luunjämiään, mikä sitten aikaa myöten lähti pois. Emäntä on vaan sitä sorttia, että huolestuu ja pelästyy turhan helposti. Eihän siinä muuta, mutta kun koira ei osaa sanoa, että nyt sattuu tästä kohtaa, niin sitten pitää yrittää keksiä, mistä milloinkin on kysymys, onko vakavaa vai vähemmän vakavaa.

4 kommenttia:

  1. Voisiko olla nenäpunkki? Sakulla vastaavanlaisiin oireisiin on auttanut nenäpunkkilääkitys. Sen voi kuulemma saada melkein mistä vain missä koiria liikkuu.
    Terveisin, Maija & Saku

    VastaaPoista
  2. Incalla oli nenäpunkki viime vuonna näihin aikoihin talvella, eikä tuo ollut samanlaista oireilua. Kävin silloin hakemassa petvetistä kolme tablettia, jotka annettiin viikon välein ja se punkki tokeni siitä.

    Mutta molemmat on just siksi hankalia, että ne tarttuu helposti missä vaan. Kyllä kävi nenäpunkkikin mielessä ja muistelin, millasta se reverse sneezing taas olikaan, mutta Liinun röhistely oli erilaista.

    Netin ihmeellisestä maailmasta tosin löytyy, että jotkut koirat röhistelevät, eikä syytä siihen ole etsinnöistä huolimatta aina löytynyt.

    Tytöt lähettää terkkuja Sakulle :)

    VastaaPoista
  3. Saku lähettää terkut takaisin ja toteaa, että Incan ja Liinun emäntä taisi olla oikeassa kennelyskän kanssa. Sakukin nyt yskii ja tänään jäi siksi agi-treenit väliin. Treeneissä oli muutenkin hiljaista... 5 koiraa ainakin poissa yskän vuoksi... On kuulemma Turun seudulla paljon tätä liikkeellä ja tarttuu todella helposti. Menee kuitenkin levätessä ohi, mutta kannattaa välttää toisten koirien tartuttamista sillä haavaa. Tosin yskä tarttuu jo 2 viikkoa ennen oireita, joten eipä taida olla mitään tehtävissä...

    VastaaPoista
  4. No voi sentään :( Luinkin foorumilta ja fb:sta, että Turussa on kennelyskää liikkeellä. Vaikea siltä on suojautua, eikä rokotuskaan tepsi kaikkiin yskän variaatioihin.

    Ei muuta kun paranemista Sakulle!

    VastaaPoista