maanantai 16. tammikuuta 2012

Talvi- ja juoksupäiviä

Nyt meillä ollaan saatu nauttia kunnon talvipäivistä, lunta tosin ei kovin paljon ole, eikä ilmeisesti jäätä siellä, missä sitä pitäisi tähän aikaa vuodesta olla. Ehkä vielä päästään nauttimaan kevätpäivistä jäilläkin, jos pakkaspäiviä riittää.

Nyt olemme vaan metsä- ja peltolenkkeilleet sekä käyneet äänestämässä :D Eilen kävimme päiväkävelyllä kirjastossa, jossa minä äänestin kahden avustajakoiran avustuksella. Incallehan tämä on jo tuttua, kun se oli viime vuonna avustamassa minua. Mutta kun tulee vanhemmaksi, tarvitsee kaksi avustajakoiraa :D Hyvinhän nuo minua avustivat, Liinu olisi avustanut myös vaalivirkailijaa, mutta emäntä esti enemmät avustustoimenpiteet.

Launtaina meillä oli lastenhoitopäivä ja Liinu sai ihmetellä metsässä juoksevaa, hyppivää, roikkuvaa, pomppivaa, kiipeävää, lumessa liukuvaa ja kierivää ja lumienkeleitä tekevää nelivuotiasta. Kaikki muu oli Liinusta ihan jees, mutta se kieriminen oli melkoisen arveluttavaa :O Outo tapa ihmisellä liikkua. No nyt tuli sekin tapa sitten tutuksi :)

Liinu on nähnyt kentällä luistelijoita, joita se kyllä katseli pitkään, mutta ei sen kummemmin reagoinut niihin. Pulkkia ja kelkkojakin on ollut sen verran liikenteessä, että niille ei enää tarvitse pöhistä. Hiihtäjiä Liinu ei ole vielä nähnyt, tarvittaisiin vähän lisää lunta.

Ja Inca lönkyttelee ulkona peppukarvat punaisena ja haistelee jokaikisen hajun tarkkaan. Se jumittuu tämän tästä nuuskuttelemaan, että pitääkin hajumaailman olla ihana! Kai se niistä hajuista sitten saa selville, minkä ikäisiä, näköisiä, kokoisia, värisiä ja rotuisia uroskoiria on ollut liikkeellä. Ehkä se valkkaa partneria itselleen :D Liinukaan ei suurista ponnisteluista huolimatta tahdo välillä saada Incaa ollenkaan mukaan tohinoihinsa ja sitten se joutuu juoksentelemaan ja pomppimaan yksikseen. Tosin enpä tiedä, vaikka Liinullekin alkaisi pikku hiljaa tulla juoksut, kun Inca välillä nuuskuttelee Liinun peppua siihen malliin, että siellä on nyt erilaiset hajut kuin ennen. Ja onhan Liinu kohta sillään 8 kuukautta, että eipä se mikään mahdottomuus ole. Iso tyttö jo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti