perjantai 27. tammikuuta 2012

Jäitä tsekkailemassa

Viikko sitten lauantaina Aurajoen jäällä näkyi olevan yksi latu (!), mutta ei yhtään hiihtäjää, ja yksi pilkkijä poraili entisen kampiförin kohdalla reikiä, mutta muuta liikettä jäällä ei ollut. Eilen siellä näkyi pari latua ja förin kohdalla näkyi olevan jälkiä, jotka menivät joen yli. Me emme sinne vielä uskaltautuneet, kun yhtään ihmistä ei jäällä meidän aikanamme näkynyt. Liian uhkarohkeaa ja arveluttavaa. Ja viikko sitten Halistenkoski oli vielä vapaa, joten ei jää ehkä kovin vahva ole.

Tänään kävimme tsekkailemassa Littoistenjärven jään ja sehän näkyi olevan hyvässä mallissa, latu meni ympäri ja ainakin yksi hiihtäjä oli sitä hiihtämässä. Mekin siellä hetken aikaa kävelimme, mutta menimme sitten kovalle maalle metsänsyrjään  viimaa pakoon. Mutta kunhan tässä alkaa kevätaurinko paistaa ja vähän aikaa vielä on pakkasta, että jää vahvistuu, niin eiköhän niitäkin päiviä tule, että me saadaan reippailla kevätaurinkoisella jäällä. :)

Juoksutilanne on edelleen rauhoittunut, vaikka vielä noilla on kisailua silloin tällöin, mikä johtuu kai siitä, että Liinun juoksut ovat parhaimmassa vaiheessa. Stimuloi Incaa :D Liinun ekat juoksut, niin se ei itse kai vielä oikein ymmärrä, mikä sillä on. Saa nyt sitten nähdä, miten näitten suhde muuttuu vai muuttuuko, kun molemmat ovat sukukypsiä, tuleeko narttujen välisiä yhteenottoja vai ei. Ehkä ei tule, pitää olla jämpti vaan noitten kanssa, että tietäävät paikkansa. Tosin niitten touhut tähän asti, kun Liinu on ollut pentu, ovat olleet aikamoisen vauhdikkaita, mutta tiedä sitten, voiko siitä tehdä mitään johtopäätelmiä tulevasta.

Tässä sitä huomaa olevansa tämän tästä uusien kysymysten äärellä nyt, kun on kaksi koiraa huollettavana :D

1 kommentti:

  1. Täälläkään ei vielä näy ihmisiä jäällä.Muutamat jäljet olen nähnyt tuolla rannassa.Ovat innokaiden kalamiehien, jotka käyvät verkoillaan.Hiihtäjiä ei ole näkynyt, eikä jäälle ole kyllä tehty latujakaan.Clintan on muutaman kerran käynyt kokeilemassa jään kestävyyttä ja hyvinhän tuo sen painon kestää.Vettä näkyy olevan kovasti jään päällä, että saa nähäd päästäänkö täällä nauttimaan jäällä kävelystä koko talvena.

    VastaaPoista