sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vuosi vaihtui

Eilen aamupäivällä teimme normaalin metsä/peltolenkin, jonka loppuvaiheessa tapasimme Viima-portugeesin. Koirat pääsivät pellolle riehumaan ja purkamaan energiaa, jota aina vaan riittää :) Viima oli taas kovasti kiinnostunut peuhaamaan Incan kanssa ja Liinu komensi haukkumalla :o Sitä selvästi jurppii, kun Viima on kiinnostuneempi Incasta, mikä kaiketi johtuu siitä, että Inca on sukukypsä. Ja onhan se muutenkin tasaväkisempi pari kokonsa puolesta ja Liinu tuppaa jäämään kolmanneksi noiden pyörityksessä. Ihmekös tuo, että jurppii!

Koirat siis väsytettiin aamupäivällä ja iltapäivällä väsytin ne uudestaan pitkällä remmilenkillä. Niin, jos noita nyt oikeesti saa väsytettyä millään :D Tarkoitus kuitenkin oli, että päivän lenkkeilyt tehtiin ennen rakettiaikaa. Kuuden aikoihin olimme ulkosalla pienellä pisureissulla, kun paukuttelu virallisesti alkoi, mutta eipä kuuluvat äänet suurempaa hämmennystä aiheuttaneet.

Kotona sitten pidin välillä ikkunaa auki, että äänet kuuluivat paremmin ja koirat tottuivat niihin. No, tuskin niitä sen kummemmin olisi tarvinnut totuttaa ääniin. Kävin saunassa illalla ja koirat olivat tietty keskenään. Kun tulin takaisin, olivat nämä hyvin uneliaan oloisia. Ei siis ollut yksin ollessakaan jänskättänyt tai sitä ei ainakaan näytetty mulle :D

Vimppa pisureissu oli siis hyvissä ajoin ennen H-hetkeä ja se meni rauhallisesti nuuskutellessa. Ei minkäänlaista epänormaalia käytöstä. Eikä puolenyön paukuttelu häirinnyt koiria ollenkaan, vaan nämä vetivät sikeitä. Ihan tahallaan ja tarkoituksella en kuitenkaan tykkää koiria viedä ulos pahimman paukuttelun aikana. Ei se varmaankaan ole ilo koirien korville ja hermoille, eikä minunkaan.

Aamulla kahdeksan aikaan aamupisuilla olikin sitten ihanan rauhallista ja hiljaista :) Ilmeisesti tänä vuonna ei paukuteltu niin paljon kuin aiemmin. Roskiakaan ei ollut kaikki paikat täynnä, kuten viime vuonna, jolloin Inca sukelsi hangesta ruutipötkylöitä tämän tästä.

Päivällä Clintan ja Bela tulivat moikkaamaan meitä, kun ovat nyt Turussa. Bela-pikkuista me ei ennen ollakaan nähty. Teimme pienen pyrähdyksen metsänlaitaan, että koirat saivat olla vapaana. Liinu olisi kovasti tykännyt peuhata Belan kanssa, mutta ei pikkuisesta ihan vielä ollut leikkikaveriksi. Oli niin outo ja uusi tilanne ja ihan vieraita haukkuja ympärillä. Ja Incalla oli työ ja tuska Clintanin kanssa pitää se pois kimpustaan. Clintan taisi käydä aika kuumana, että liekö Incan juoksut tulollansa vai muutenko vaan hormoonit pojalla hyrräsivät. Noh, jos se aikataulu nyt pitää, niin tässä kuussa ne juoksut sitten alkavat.

Meillä on pikkupakkasta eli olemme saaneet tassutella kuivin tassuin ilman suihkushow'ta, jee! Tänään aurinkokin näyttäytyi ja yhdessä hippulumen kanssa oli oikein keväinen vaikutelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti