torstai 5. toukokuuta 2011

Trimmaus

Iltapuhteeksi emäntä päätti trimmata koiransa, vaikka ei turkki kovin pitkä ollutkaan. Ensi viikolla alkaa melkein helteet, niin on turkki valmiiksi lyhyempi.

Aikaa meni itse leikkuuseen tunti tai vajaa tunti, mutta onhan vielä viimeisteltävää tassuissa ja pepussa, mutta ne me jätetään huomiseen. Takun takkua ei ollut ja leikkuu vitosen terällä sujui sutjakkaasti. Inca oli taas nätisti, taitaa koira jo tietää, mitä trimmaaminen on etenkin, kun viime kerrasta on vasta vajaa pari kuukautta. Saadaan molemmat trimmauskokemusta ja se on hyvä. Tuolla vitosen terällä ei epätasaisuudet näy kovin hyvin ja tykkään tuosta kun turkkia on sen verran, että koiran koiraksi tunnistaa.

Nyt muodonmuutos ei ollut kovin kummoinen ja se tavallaan hankaloitti leikkaamista. Kun turkki on pitempi, huomaa kyllä eron leikatun ja leikkaamattoman kohdan välillä hyvin. Nyt en ollut varma, tuliko kaikki kohdat käytyä läpi, eiköhän. Tehdään huomenna turkkitarkastus.

Pitää lisätä vielä, että ei siis olla menossa näyttelyihin vähään aikaan ja tuskin koko kesänä, katsotaan näyttelyhommia sitten syssymmällä, kun kesähelteet ovat taakse jäänyttä elämää. Voisi noita näyttelysääntöjä muuttaa niin, että turkki saisi olla joskus lyhytkin, ainakin kesänäyttelyissä :) Ja tää ihan koiran parasta ajatellen.

2 kommenttia:

  1. Moi,

    Samaa mieltä ollaan Ressun kanssa turkinpituudesta. Pääsiäisen aikaan lähti Ressulta turkki ja 7 terällä ajelin; takkuja oli melkoisesti, joten nyt pääsee ihokin taas hengittämään. Katsellaan syksyllä semmoinen näyttely missä voisimme vaikka tavata! :)

    -Sari ja Ressu

    VastaaPoista
  2. Joo, on se koiralle paljon kivempaa kulkea kesä kesälookissa :)

    Täällä meillä päin olisi kesällä näyttelyitä, mutta ne jää väliin, mikä vähän harmittaa. Viime kesänä Incalla oli vaan kuuma turkkinsa kanssa juuri näyttelyitten vuoksi, joten nyt mennään tämä kesä lyhyellä. Juu ja näyttelyissä voidaan tavata tai muuten vaankin, jos satutaan samoille kulmille :)

    VastaaPoista