tiistai 10. toukokuuta 2011

Kahvilakulttuuria ja muuta mukavaa

Kävimme kahvilla Axon kahvilassa. Jätin Incan kiinni ulos, kävin hakemassa kahvin ja tulin juomaan sen ulos. Inca katseli kovasti siihen suuntaan, mihin hävisin, mutta ei se kummemmin näyttänyt hermostuneelta. Minulla oli suora sihti kahvilan sisältä ulos. Ja kun istuin, niin Inca kävi maate, katseli ohikulkevaa maailmanmenoa ja odotteli kaikessa rauhassa, että emännän hassutus loppuu.

No hassutukset jatkuivat vähän myöhemmin, kun kävin ostamassa Incalle kaupasta sapuskaa, broilerin koipia ja naudan luita. Täällä ei ole juurikaan tarjolla raakaruokaa paitsi markettien jutut. Siksi ostin broilerin koipia, siis ihmisten ruokaa, mutta naudanluut olivat sentään koirien ruokaa. Kauppaan kun ei koiria saa viedä, jätin Incan ensimmäistä kertaa kaupan seinään kiinni. Kyllä se siinä vikisi, kun ei nähnyt minua, mutta en mennyt takaisin, vaan kauppaan ja tein ostokset. Tätä en ole ennen harrastanut, enkä Turussa harrastakaan, mutta täällä on niin pienet ympyrät, että sitäkin voi harjoitella. On koiran hyvä osata olla yksikseen erilaisissa paikoissa.

Ja ympyrät ovat tosi pienet. Kävimme eilen eläintarvikekaupassa, joka on hiljattain avattu, kun musti ja mirri lopetti. Menimme sisään ja siellä oleva myyjä sanoi suunnilleen ensi töikseen, että me olemme tainneetkin tavata. Olin ihan hölmistynyt ja meinasin jo sanoa, että olet erehtynyt. Mutta myyjä sanoi, että hän oli valkoisen koiran kanssa rannalla sunnuntaina samaan aikaan, kun me. Olimme vain eri puolilla rantaa. No, valkoisesta koirasta tunnisitin, että ollaan tavattu :)

Tuo liike on ketjuun kuulumaton ja nainen pitää sitä yksinään. Hän kertoi, että hän haluaa valita itse tuotteet joita myy. Raakaruokaa tulee vasta syksyllä myyntiin. No, ei mustissa ja mirrissäkään täällä ollut kummoinenkaan tarjonta, aika vaatimaton. Ehkä täällä ei harrasteta raakaruokintaa.

Agilityrataa ollaan harjoiteltu päivittäin ja hyvinhän kepitkin alkavat jo sujua, sitten hyppy perään ja kierretään vielä puun ympäri ja uudestaan hyppy! Pitää harjoitella kotiagilityä, kun tämän viikon koulutukset jää pois.

Inca söi juuri ruohoa ja nyt se oksentaa. Sitä se on tehnyt siitä asti, kun ruohot tulivat esiin. Aina se ei oksenna, mutta ruoho sille maistuu. Annan sen syödä, kaipa koira itse tietää, tarvitseeko ruohoa vai ei.

Niin ja mehän törmäsimme tänään lampaisiinkin kun kuljimme tuolla vanhalla Malmilla. Minä olisin varmaan kävellyt ohi, mutta Inca alkoi nuuskutella ja sitten huomasinkin, että ollaan ihan lampolan vieressä. No, lampaat ovat "kaupunkilampaita", niitä oli vissiin neljä, eikä ne tulleet kunnolla ulos suojastaan. Ne eivät varmaankaan säikkyneet Incaa, mutta Inca vähän säikkyi niitä. Mutta täällä on tallustellut hevosiakin vastaan, joten ei lampaat sen kummoisempia ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti