lauantai 21. toukokuuta 2011

Kampiförillä

Siinä kohtaa Aurajoessa, missä talvella menimme joen jäälle, on sulaan aikaan kampiföri. Se on surullisen kuuluisa siksi, että se on ollut epäkunnossa kai enemmän kuin toimintakunnossa. Nyt se on kunnossa ja kävin veivaamassa meidät toiselle rannalle, jossa teimme lenkin ja veivasin meidät vielä takaisin täl pual jokke (=se puoli jossa on tuomiokirkko).

Ensin föri piti veivata vastarannalta sille puolen missä olimme ennen kuin pääsimme kyytiin. Pieniä hankaluuksia Incalle tuotti taas astua föriin, kun siinä joutuu laittamaan tassunsa ensin maasta semmoiselle metalliselle alustalle, joka epäilytti Incaa aivan hirvittävästi. Sitä piti maanitella ja tsempata. Lopulta se rohkaistui, astui oudolle alustalle ja lopulta förille. Siinä se sitten nökötti sen aikaa, kun kampesin meidät vastarannelle. Pikkuista kuntoilua se kammen veivaaminen, mutta ei sentään ylivoimaista. Takaisin tullessa Inca meni jo hyvin förin kyytiin, se on vaan tuo ensikosketus, mikä aiheuttaa arkuutta.

Vastarannalla lenkkeilimme niillä poluilla, joissa talvellakin. Se on semmoista niittymaisemaa ja kivaa ulkoilumaastoa kesälläkin ainakin silloin, kun ei ole liian paahtava päivä. Incasta oli mukavaa juoksennella ja nuuskutella paikkoja ja bongasi se yhden pupunkin. Pupu istui heinikossa suunnilleen Incan nenän edessä, kun Inca oli kakalla. Pupu lähti pinkomaan, Inca huomasi pupun, mutta eipä se siitä voinutkaan lähteä perään :(, kun oli hommat kesken. Ja sillä välin pupu meni menojan.

Matkalla Aurajoelle kävimme tervehtimässä lampaita (vuh vuh vuh) ja lehmiä (vuh vuh vuh) Kylämäessä. Ne pienet lampaatkin, kaksi emää joilla molemmilla oli kaksi karitsaa, olivat hurjan epäilyttäviä. Ja sangen epäilyttävä oli myös vasikka joka ammui kunnes lähti kauempana olevan laumansa luo. Incalla on siis ollut tänään paljon kaikenlaista epäilyttävää, mutta hyvin se on koettelemuksista selvinnyt.

Niin ja aamulla löysin yhden punkin, lienee tullut aamupisureissulta mukaan. Tyhmä punkki, kun ei tajua, että Incalla on estolääkitys punkkeja vastaan, niitä pillereitä. Pitääkin tarkistaa koira, kun joen rannoilla niitä ötököitä takuuvarmasti on pilvin pimein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti