keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kepit kepit kepit kepit kepit...

Nyt aurauskeppejä "lainaamaan"! Harmi vaan, että talvi on ohi ja kepit korjattu talteen. Pitää kehitellä muita keppejä, että voidaan kotinurkissa harjoitella keppipujottelua. Eilen tehtiin sitä oikealta ja vasemmalta niin, että kuljin takaperin. Oikealta homma sujuu kohtuullisesti, mutta annas olla, kun puolta vaihdetaan, on jalat, kädet, kepit ja koira sekaisin :o Oma keppirata olisi poikaa, että voisi yksin harjoitella ohjaamista, että edes se sujuisi vaivattomasti.

Putki meni ihan vauhdilla, se on Incasta tosi kiva. Mutta sehän tykkää ulkonakin kurkkia kaikkiin putkiin, mitä ojissa ja muualla on, että sillä on ollut pennusta asti luontainen mieltymys putkiin :) Pussin kanssa tarvittiin ekaksi apua, kun edellisestä pussikerrasta on aikaa. Mutta muutaman apukerran jälkeen Inca juoksi jo pussin läpi, vaikka nuuskujen pussikangas on aika tönkköä. Harjoiteltiin kauempaa lähettämistä ja sitä, että putkesta/pussista pois tullessa en ole aina samalla puolella, vaan "täällä" sanasta Inca tietää, kumpaan suuntaan pitää suunnata.

Pöytä oli ihan uusi tuttavuus, mutta pöydän päälle siis hypätään, siellä ollaan hetki ja sitten alas. Keinu mentiin varovasti muutaman kerran läpi kouluttajan avustuksella ja sitten vielä harjoittelimme hyppyesteen edessä seisomista ilman, että hypätään, siis, että koira oppii olemaan paikoillaan, eikä säntää menemään ennen aikojaan.

Olen alkanut hieroa Incaa nyt, kun olemme käyneet agiharjoituksissa. On se harjoittelukin jo sen verran rankempaa kuin normaali meno, että parempi kun vähän hieroo lihaksia, ettei tulisi jumeja. En ole aikoihin hieronutkaan ja tuntuu siltä, että Inca oikein tykkää siitä. Mitään pitkiä pakkosessioita en ole tehnyt, vaan sen verran olen hieronut, kun kerralla saan hierottua.

2 kommenttia:

  1. Tiietkö onko tuosta turkin lyhyydestä haittoja koiralle? Tai minkä takia noissa virallisissa ohjeissa sanotaan että trimmataan 1-3 kertaa vuodessa? Mie näkisin et lyhyt turkki olis kovin paljon helppohoitosempi. Ja onhan tuokin että koira tottuu trimmaamiseen jos trimmataan useemmin :)

    VastaaPoista
  2. Ei lyhyestä turkista mitään haittaa ole. Kesällä se on mukavampi ja siitä löytyy punkit paremmin :) Niin, ja ei jää niin paljon roskia kiinni ja jos jää, irtoavat helpommin. Mutta jos näyttelyissä käy, pitää turkin olla 3 senttiä vähintään. Talvella pitempi turkki on parempi, suojaa kylmältä.

    Mutta noin muuten koiran turkin voi ajella niin usein kuin haluaa ja niin lyhyeksi kuin haluaa. Se on ihan mieltymyskysymys.

    VastaaPoista