torstai 28. huhtikuuta 2011

Lenkkeilyä ja muuta mukavaa

Kyllä on kiva lenkkeillä Incan kanssa, on se niin lutunen koira. Olen nyt käynyt meidän kuntopolun kuntolaitteissa, jotka sinne viime syksynä asennettiin. Talvella ne tietenkin olivat lumen jumittamia. Syksyllä Inca oli aina jossain kiinni, mutta nyt se on vapaana, joko se istuu tai makaa ja odottaa, että käyn laitteet läpi. Tänäänkin siinä oli muutama ihminen, kun menimme sinne, mutta ei Inca niistä sen kummemmin välittänyt, vaan alkoi odottamaan, että saan kuntoiluni kuntoiltua. Se tietää tuon homman, että emäntä huhkii siinä aikansa ja koiran tehtävä on vaan odotella, että tulee valmista. Eikä sillä tosiaan ole pienintä aikomustakaan lähteä siitä minnekään, vaan se on ihan rauhallinen ja rento, vaikka ihmisiä tulisi ja menisi.

Ja keppietsintä on edennyt siten, että nyt pitelen kädessäni kahta keppiä, jotka Incan pitää tunnistaa muitten joukosta. Yhtäkään keppiä Inca ei ole vielä missannut, vaan jokainen on mennyt ihan oikein. Ja olen niitä keppitunnistuksia tehnyt joka päivä monta. Vaikka millaiseen pöpelikköön sen kepin heittää, niin kyllä koira sen sieltä löytää. No, kahden kepin kanssa ei ole sen suurempaa ongelmaa kuin, että Inca vähän katsoi kummissaan ekan kepin jälkeen, että mitä, vieläkö etsitään. Mutta kyllä se teki työtä käskettyä. On vaan tosi vaikea uskoa, että kepissä on haju, jonka koira tunnistaa. Ihmeellistä!

Lainasin eilen kirjastosta kirjan Hihnan toisessa päässä. Opas koiranomistajan käyttäytymiseen. Sitä mainostettiin Peetsan foorumilla ja kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Ja tänään menen ostoksille Vauhti-Raksu-autoon. Olen tilannut sieltä kaikenmoista pakastetta, että saa nähdä, minkälaisia tuotteita saan. Jostain palstalta löysin tuommoisen eri paikkakunnilla kiertävän "myymäläauton" ja kun se tulee tuohon meidän lähelle, niin ajattelinpa kokeilla sitä. Tähän asti kaikki on sujunut hyvin eli netin välityksellä tilaus on hoitunut mallikkaasti, joten kaipa tuotteetkin ovat kunnollisia. Tilasin semmoisia juttuja, mitä noissa lemmikkieläinliikkeissä ei juurikaan ole. Tulee vaihtelua koiralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti