sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Kaupunkivaelluksella :)

Ainaisen metsissä koluamisen sijaan vein koirani vaihteeksi kaupunkivaellukselle. Kaupungissa kun asutaan, pitää koiran osata muutakin kuin metsissä juoksentelu. Hieno pääsiäispäivä avitti emäntää kaupunkireissuun, kun emäntäkin niin mielellään suuntaa aina metsään.

Kävelimme tuomiokirkolta förille ja takaisin joen toista rantaa. Ja matkahan meni hyvin, mutta föri tuotti Incalle stressiä. Se ei olisi millään suostunut astumaan koko hökötykseen ja kun sen sinne vaan vein, niin sehän vapisi koko föriajelun ajan. Itku ei kuitenkaan auttanut markkinoilla, kun emännän mielestä koiran pitää uskaltaa ajella förilläkin. Joskus syksyllä siellä viimeksi oltiin, joten ei taida Inca muistaa enää tuota reissua. Tai sitten se muistaa ja siksi se olikin niin vastenmielistä.

No, en kyllä tiedä, pitääkö koiran sietää föriajelua ja tottua siihen, mutta kun se ei nyt kuitenkaan ole mikään avaruusalus, vaan meidän "normaali" kulkuväline tässä kaupungissa, niin luontevaa olisi sietää föriajelujakin. Toistamiseen en kuitenkaan sillä erää ajeluttanut Incaa förillä, vaan otetaan ajelu taas joskus uusiksi ja katsotaan, miten se sitten menee.

"Maalaiskoiraksi" Incaa ei kyllä noin muuten luulisi, siksi hyvin se osasi käyttäytyä etenkin kohdatessa kaupunkilaiskoiria, joista jotkut murisivat ja joku haukkui ja reuhoi niin vietävästi, että sen emäntä roikotti koiraa valjaista ilmassa niin, että takatassut hädin tuskin hipoivat maata :o :o Eihän se koira siitä lakannut räyhäämästä, Eikä siitä, että sitä yritettiin viedä "piiloon", jonkun kulman taakse rauhoittumaan. No, kukin tavallaan.

Sitten harjoittelimme vielä asioimista jätsikiskalla, kun emäntä osti itselleen kevään ensimmäisen jätskitötterön. Inca ei saanut mitään, mutta vesipullo olisi ehkä kannattanut ottaa matkaan, kun melkoisen lämmintä jo oli. Tuohon kun pääsimme kotinurkalle, niin Inca lysähti nurtsille varjoon ja huilasi siinä hetken. Taitaa emäntä surisuttaa pian taas konetta ja saa näyttelyt jäädä väliin. Kyllä se on koiran kannalta tärkeämpää ja mukavampaa, ettei se haudu kuumassa turkissa kuin joku näyttely, jonka vuoksi pitää olla ylipitkä pehko kesäkuumalla. Koiran hellehän jonkun nettitiedon mukaan alkaa 10 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti