sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Markkina- ja kaupunkihumua

Liian kovan pakkasen vuoksi emme lähteneet agilitiin, en edes tiedä, onko kääppänöillä jokin pakkasraja, mutta meillä on. Sentään emme aivan tyhjin toimin ole olleet, vaan käväisimme kaupungilla harjoittelemassa hyvää käyttäytymistä erilaisissa olosuhteissa ja tilanteissa.

Vanhalla Suurtorilla oli joulumarkkinat, mutta väentungosta ei juurikaan ollut kolean ilman vuoksi. Inca kulki nätisti vieressä, tosin se kovasti yritti nuuhkutella ihmisiä, jos ne olivat nuuhkutusetäisyydellä ja olihan siellä kai hyviä tuoksuja, lampaantaljat ainakin tuntuivat kiinnostavan Incaa.

Markkinoilta kävelimme joenrantaa Hansaan lämmittelemään hetkeksi. Kävimme stokkalla ja menimme sen pyöröovesta ulos katsomaan joulukatua, joka ei päivänvalossa näyttänyt yhtään miltään. Sieltä matka jatkui Puolalanpuistoon, Hansaan (lämmittelemään), kauppahallin pihalle, kauppatorille, Hansaan (lämmittelemään) ja viimein bussiin joka toi meidät kotiin.

Ainoa "uhkaava" tilanne oli, kun tiernapojat esiintyivät ja lauloivat Hansassa. Se oli sen verran outo esitys Incasta, että se haukahti muutaman kerran kummallista porukkaa ja melua. No, en jäänyt siihen hengailemaan, vaan kipitimme ohi nopeasti, ettei häiritä muiden nautintoa.

Hienosti meni reissu, eikä voi muuta sanoa kuin että Inca on rauhoittunut paljon ja oppinut käyttäytymään varsin hyvin. Harjoittelimme eri paikoissa liikkeestä istumaan menemistä ja seisomaan jäämistä ja kyllä ne sujuvat oudoissa ympäristöissä samalla lailla kuin harjoituksissa tai kotiympyröissä. Kaikesta hälinästä huolimatta Inca siis kuuntelee ja kuulee minua, ainakin jos sille päälle sattuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti