lauantai 27. marraskuuta 2010

Tokoilua

Pakkasesta huolimatta menimme tänään tokoilemaan, hallissa oli suorastaan lämmin! Ei se tietääkseni ole lämmitetty halli, vaikka siltä se tuntuikin. Joka tapauksessa oli ihan kivat harkat, eikä vähiten siksi, että tämän kertainen kouluttaja sanoi meille, että voimme siirtyä osaavien ryhmään :) :) Joo, olen tuota itsekin ajatellut, koska kovin paljon ei meillä enää ole haastetta tässä ryhmässä, mutta en ole asiaa sitten sen enempää pohtinut. Nyt kun kouluttajakin tuon totesi, niin kivaltahan se tuntui. Ollaan siis ihan oikeasti edistytty tai koira on varttunut ja emäntä siinä ohessa! Yhteistyö pelaa.

Incahan on ihan hyvin hanskassa ja tekee aktiivisesti kaikkea, mitä pitääkin. Selvä ero on, kun vertaa ryhmässä oleviin pienempiin pentuihin tai siihen, millainen sählä Inca pikkupentuna oli.

Tänään harjoittelimme paljon seuraamista ja liikkeelle lähtöä. Teimme täyskäännöksiä oikeaan ja vasempaan, harjoittelimme seuraamista korostetun hitaasti ja juosten, koira liikkeestä maahan, koira liikkeestä seisomaan ja sitten vielä teimme seuraamista kouluttajan ohjeitten mukaan eli kääntyilimme, pysähtelimme, juoksimme jne. Sitten oli vielä paikallaolo- ja ohitusharjoituksia.

Jahka vähän vielä harjoittelemme, niin voimme kohta osallistua möllitokoihin ja ainahan voi mennä katsomaan, millaisia epäviralliset tokokokeet ovat. Olen noita tokoliikkeitä lueskellut netistä, että vähän tiedän, mihin tässä pyritään ja ollaan menossa. Vaikka varsinaisesti en ole menossa mihinkään, en ole siis suunnitellut tokoilua sen enempää kuin mitään muutakaan, mitä Incan kanssa olen puuhaillut. Se on vaan edelleenkin pääasia, että koirasta tulee yhteiskuntakelpoinen ja sen saavuttamiseksi kaikki monipuolinen yhdessä puuhaaminen on hyvä juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti