torstai 25. marraskuuta 2010

Haalarihommia ja jäänestoaineita

Talvi sen kun kiristää otettaan ja nyt pakkanen kieppuu jo -10 asteessa, mikä näillä main ja näihin aikoihin vuodesta on kait enemmän kuin harvinaista. Mutta se tiesi sitä, että Inca sai tänään haalarit koekäyttöön :(

Pukemisessa ei ole mitään ongelmaa, mutta pihalle kun pääsimme, Inca päätti, että näissä tamineissa en astu askeltakaan ja se on varma se. Nelitassujarrutusta, nameilla maanittelukin turhaa, että eipä auttanut muu kuin mennä vaan eteenpäin, kyllä koira perässä tulee, kun remmissä oli. Ja tuli. Vastahakoisesti, mutta tuli kumminkin. Vauhtikin siitä parantui, kun kovasti kehuin, miten hieno koira Inca on ja palkkasin nameilla :) Teimme semmoisen sopivan pitkän lenkin, että Inca vähän tottui uuteen asuunsa. Muutoin on pärjätty ihan vaan best frendin takilla. Jotain suojaa täytyy olla, kun Incan turkki ei vielä ole kovin pitkä, eikä se ole kovin paksukaan, joten pureva viimahan siitä menee läpi.

Ja toinen vähemmän kiva juttu on lumi- tai jääpaakut tassuissa. Niitä tulee helposti anturoiden väliin ja niitä Inca pureksii pois, eihän semmoisilla ole mukava kävellä. Mitään näppärää konstia en netistä löytänyt, mutta tassuvahaa ja jotain mehiläisvahaa niihin laitoin ja tuo sekoitus vähän auttoi. En tiedä, paljonko vahoista jäi anturoihin, kun Inca nuoli tassujaan innolla, nam! Ruokaöljyä, tossuja ja trimmaamista ovat jotkut kokeilleet, mutta en voi Incan jalkoja trimmata, kun olemme näyttelyyn menossa (anturoitten välistä karvat olen lyhentänyt). Tossuja tai sukkia on turha kait yrittääkään laittaa jalkoihin, mutta ruokaöljyä voi kokeilla. Kotona jääpaakut sulavat suihkussa ja tassusuihkuja otetaankin usein.

Hiihtäjiä emme ole vielä nähneet, vaikka lunta on sen verran, että kuntopolulla jo pääsee hiihtämään. Odottelen tässä vaan Inca ensireaktioita, kun se näkee hiihtäjiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti