sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Föriajelua ja ensilunta

Mahtaako tuosta lumenrippeestä voida käyttää nimitystä ensilumi, mutta ainakin Inca innolla nuoli sitä asfaltilta. Maistui varmaan hyvältä! Ja välillä minulla oli ruskea koira valkoisin merkein :) Tosiaan ensimmäiset lumet ovat sataneet, vaikka sulivatkin saman tien pois.

Emäntä sai tänään sen verran itsestään irti, että vei koiransa kaupunkikävelylle ja tutustumaan taas uusiin paikkoihin ja vähän vanhoihinkin. Meillä kun on semmoinen vekotin, mitä ei muualla Suomessa ole, niin pitihän Inca viedä siihen vekottimeen eli föriin. Onhan Inca lossiajelulla ollut, mutta se on ihan eri juttu kuin föriajelu. Ja aika jännittävää se ajelu olikin, mutta hyvin siitä selvittiin, mitä Inca nyt vähän tärisi förin kyydissä, sen verran outoa kyyti oli.

Kävelimme joenrantaa ja Inca nuuskutteli kaupunkikoirien hajuja ja muita kaupungin tuoksuja ja minä katselin Borea, Varvintorin luistinbaanaa (sellainen "jää", joka ei sula) ja siltatyömaata. Kävimme myös Hansassa hengailemassa, ajelimme siellä hissillä (erilainen hissi kuin kotona) ja kuljeskelimme sinne tänne tärkeän oloisina.

Aika hiljaista oli kaupungin hyörinä, joten siellä oli mukava kävellä. Incasta en tiedä, oliko sillä mukavaa vai ei, ainakin reissu väsytti sitä niin, että se ei syönyt maksanpaloja, joita sille tarjosin. Tosin se on ennen saanut maksan jauhettuna ja sotkutettuna mössönä, joten ehkä palat tuntuivat oudolta. Maksa kumminkin on sen herkkua, että ehkä palat sujahtavat massuun myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti