sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Halliharkoissa

Eilen olimme tokoilemassa ja tänään oli vuorossa agilitiä. Tokot menivät muuten oikein hyvin, mutta pari villakoiraa ja Inca järjestivät pikkuisen juoksushoun kesken kaiken :D Koirilla oli villalankaremmit ja kappas vaan, kun nämä komeljanttarit kekkasivat toisensa ja alkoivat juosta, niin ei niitä pidellyt villalangat eikä muutkaan. Tosi kiva leikki!! Pennut on pentuja, minkäs sille voi.

Siinä meni tovi, että saatiin koirat tokeentumaan. Tuossa ei paljon kannata lähteä itse juoksemaan oman koiran perään, kun siinä jää toiseksi joka tapauksessa. Ja luoksetulo ei tietenkään ole mitään, vaikka miten päin kutsuisi, että sekin on melko turhaa. Jotenkin se tilanne siitä rauhoittui ja Incakin sai jarrut päälle ja tuli kuin tulinkin emäntänsä luo. Päästiin jatkamaan tarpeellista koulutusta.

Agility oli ATT:n hallissa, jossa olimme nyt ensimmäisen kerran. Harjoittelimme putkea, jonka Inca meni jo "rutinoidusti" läpi, sitten oli vuorossa hyppyeste+putki+hyppyeste ja sekin meni hyvin. Luulin, että puomille Inca kipittää ilman sen suurempaa ihmettelyä, mutta eipä kipittänytkään. Nameilla mentiin varovasti ja epäilevästi ja välillä Inca olisi kait lopettanut leikin kesken, jos siltä olisi kysytty. Lopulta päästiin puomi kumminkin läpi ja varmasti seuraava kerta menee jo sujuvammin.

Hyppy+mutkaputki+hyppy ei tuottanut muuta ongelmaa kuin, että ensin Inca kääntyi putkessa takaisin. Mutta kun se hoksasi, että ahaa, tämänkin putken jälkeen saa namia, niin johan Inca sujahti hyvin putken läpi. Putki taitaa olla lemppari numero yksi!

Aika hyvin kuitenkin kaiken kaikkiaan, kun tämä oli vasta meidän toinen kertamme agilitissä. Sitä odottamista vaan on paljon ja ainakin suhteessa hallilla vietettyyn aikaan. Koiria oli kait tusinan verran, että ottaahan se oman aikansa, kun jokainen vuorollaan tekee omat juttunsa. Toiset tekevät vikkelämmin, kun tietävät, mistä on kyse ja osaavat, mutta sitten on niitä (meitä), jotka vasta aloittelevat ja joiden kanssa aikaa menee pikkuisen enemmän. Juu ja hallilla oli melkein kylmempi kuin ulkona! Vai johtuiko se seisoskelemisesta. Mutta hieno harjoitteluhalli se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti