keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Hakutreenit

Nopeasti koira oppii asioita. Hakutreenit olivat samaisessa metsässä kuin viimeksi ja kun Inca pääsi autosta ulos, se taisi siinä paikassa tajuta, mistä on kyse, jos ei sitten jo aiemmin.

Nyt maalimiehet olivat sellaisissa piiloissa, että en minäkään tiennyt piilopaikkoja. Kolme maalimiestä oli piiloissa kaksi kertaa eli kuusi etsintää yhteensä. Me siis kuljimme kouluttajan opastamaan suuntaan kuin olisimme kävelyllä metsässä ja Inca oli pitkässä liinassa ja kun se sai hajun, niin päästin irti ja maalimies sitten kehui ja palkkasi koiran. Maalimiehet olivat maastopressuihin kätkeytyneenä milloin jonkun kuusen juuressa, milloin missäkin ja eri suunnissa. Hyvin homma toimi, niin luontaista koiralle nenähommat etenkin, kun tietää tulevansa siitä hyvin palkatuksi :)

Palkkanamit ovat tuollaisissa pikkupurkeissa, joista maalimies sitten palkkaa koiran. Nämä ovat Prisman purkkeja 6x6 cm kanttiinsa suunnilleen, mutta kaikenlaiset helposti avattavat pikkupurkit käyvät. Ei maalimiesten kädet tahmaannu, eivätkä namit leviä ympäriinsä.


Emäntäkin oli useamman kerran maalimiehenä pressun alla ja kun hakukoiran nuuskutus alkoi kuulua, niin sitten sitä kehuttiin ja alettiin palkata pressun alta :D Päteviä koiria!

Kouluttajan oma koira pääsi viimeiseksi hakuhommiin ja siinä nyt näimme, miten pitkälle koulutettu ja lähes kilpailuvalmis koira lähtee etsimään, löytää ja ilmaisee. Tämä koira ilmaisi tuomalla maalimiehellä olleen rullan omistajalleen, sitten koirakko lähti yhdessä löytöpaikalle, koira meni maahan paikan viereen, maalimies laittoi namipurkin maahan ja palkkasi siitä koiran. Koira voi myös ilmaista haukkumalla löytöpaikalla, jolloin sen pitää haukkua niin kauan, että omistaja tulee viereen. Incasta tuskin koskaan tulee haukkumalla ilmaisevaa koiraa, mutta Liinu on siihen hommaan luonnonlahjakkuus, niin ainakin kuvittelen. Hyvin se haukkumalla "ilmaisee" kaikkea, mikä sen mielestä pitää ilmaista :D (Tässä on kyllä puolensa, olen todennut).

Ensi viikolla Liinu pääseekin tai joutuu nukutettavaksi, kun siitä otetaan viralliset lonkka- ja kyynärkuvat. Inca puolestaan pääsee ammattihierojan käsittelyyn taas vaihteeksi. On hyvä välillä antaa sille kunnon käsittely ja samalla tietenkin selviää, onko kropassa kaikki kunnossa. Itsekin Incaa edelleen hieron ja venyttelen säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta yleensä ainakin kerran viikossa on koko kropan käsittely ohjelmassa.

2 kommenttia:

  1. Missä käyt Incaa hierottamassa ja onko hänelle pitkät jonot?

    VastaaPoista
  2. Se on tuo RentoWuh eli Piipa Takala, tulee kyllä kotiin hieromaan. Aika hyvin häneltä saa aikoja, yleensä seuraavaksi viikoksi, kuten nytkin. Ja aikoja saa päiväksi, illaksi ja kai viikonloppuisinkin. Hänellä on joustavat työajat! Minä tykkään hänestä, on antanut paljon vinkkejäkin omaan hierontaan ja venyttelyohjeita myös. Ja hierontakin on kaiketi ihan laadukasta...

    VastaaPoista