maanantai 10. syyskuuta 2012

Luottohierojalla

Inca on hierottu ja venytetty. Vähän oli kireyttä takajaloissa venytyksissä (sitä pientä värinää, lihasjännitystä), mutta kuitenkin lihakset ovat pehmeät ja joustavat, että ei ollenkaan paha. Selässä eikä muuallakaan ollut jumituksia. Inca nautti taas hieronnasta, silmät menivät kiinni :)

Hyvä kuitenkin, että tuli nyt välillä kunnolla hierottua, niin pärjäillään taas kotikonstein jonkun aikaa. Vajaa kolme kuukautta on edellisestä hierontakerrasta. Ehkä pitää vähän useammin ainakin (taka)jalkoja venytellä, vaikka ei sitten niin usein hieroisikaan. Inca tosin itsekin venyttää sekä etu- että takapäätään hyvin, joten se kertoo jo siitä, että ei kireys kovin pahaa ole. Näitä koirien kroppia tulee tarkkailtua aika paljon, eikä syyttä suotta.

Liinu on saanut tulehduskipulääkettä jo muutamia päiviä, koska se alkoi arastella oikealla takatasulla astumista ja käveli välillä ihan flegmaattisesti sekä oli ja on säikky, kun se takapäätä koskettelee. Kun noita lääkkeitä on kotona, niin aloin antaa niitä Liinulle ja ne auttoivatkin sen verran, että se ei enää arastele takajalkaa.

Mutta hieroja kun kävi sen kroppaa läpi (ja totesi, että laiha on), niin hän sanoi, että selässä ja oikeassa takajalassa on jumia/kireyttä. Liinu ei yhtään tykännyt kun sen takapäätä käpälöitiin. Jotain siellä siis on vialla. Huomenna on rokotus/kuvauspäivä, joten sitten ehkä selviää jotakin. Ja Liinulle on nyt hieroja-aikakin torstaille, jos ei lekurissa mitään estettä sille ilmene.

Oletettavasti tämä vaiva on tullut noilta raisuilta jahtireissuilta. Tiedä mihin se on törmännyt ja missä risukoissa kompuroinut. Noista reissuistahan on leikki kaukana, niin huimaa sen meno on. Ihan sama mitä edessä on, eihän koira välitä mistään, kun sitä vietit vie. Muuta en keksi, koska keskenään nämä eivät ole pariin kuukauteen peuhanneet pätkän vertaa. Tosin nämä vaivatkin kehittyvät pikkuhiljaa...

Nyt olenkin kuljettanut Liinua vallan remmissä, eikä olla oltu vauhdikkailla maratonlenkeillä. Rauhallista remmilenkkeilyä tasamaalla. Muutoin Liinu on normaali, hyppää sängylle, autoon, sohvalle ja välillä koirat nujuuttelevat sisällä jonkun lelun kanssa ja Liinu myös venyttelee itseään, takajalat menevät ihan sammakkoasentoon ja jopa suoraksi taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti