tiistai 11. syyskuuta 2012

Rauhoitus-, rokotus- ja herätyspiikkejä

Liinu pieni piiperöinen tuli piikitettyä moneen kertaan (rauhoitus, rabies, duramune ja herätys), kuvattua ja oikea polvi/jalka tutkittua. Aloitetaanpa siitä.

Ell Elina Illukka kirjoitti: " Ortopedisessä tutkimuksessa havaitaan lievä oikean takajalan kevennys lisäksi oikea polvi on hieman turvonneen tuntuinen. Hereillä ei havaita selkeää aristusta ja patella pysyy paikoillaan. Varpaat, kinner ja lonkka normaalit.

Rauhoituksessa polvessa ei tunnu kokonaiseen ristisidevammaan liittyvää yliliikkuvuutta. Kyseessä on todennäköisesti polvinivelen venäytys tai minimaalinen ristisiteen repeämä. Nämä rauhottuvat itsellään yleensä kipulääkkeellä ja levolla."

Hoito jatkuu siis samanlaisena jona sen aloitin eli Dolagis-tabuja annetaan vielä viisi päivää eli yhteensä 10 päivän kuuri, kun olen viitenä päivänä jo antanut lääkettä. Tänään en antanut, kun oli tuo rauhoitus. Liikuntaa sopivassa määrin, ettei paikat jumitu ja hieronta on hyväksi. Onpa siis hyvä, että luottohieroja tulee torstaina :) Tässä alkaa itsellä jo taidot kehittyä näitten hoitojuttujen kanssa, kun vähän väliä saa harjoitusta.

Liinu kuvauksen jälkeen unitilassa
Ja tulipa sitten napsittua kuvat kuvista. Minä en noista mitään ymmärrä, mutta jos ell sanoo lonkkien ja kyynärien olevan terveet, niin en minä vastaan ala panemaan. Eri asia on, mitä kennelliiton ell kuvista tuumaa. Todennäköisesti on samaa mieltä kuin Illukka.

Kyynärät, jos joku näistä jotain ymmärtää (0-0)

Lonkat, jos joku näistä jotain ymmärtää (A-A)
Odotustilassa odottaessani kuvien valmistumista kuulin, kun joku koira oli saanut kyynpureman ja mitä puhelimessa neuvottiin tekemään. Koiralle kehotettiin antamaan yksi kyytabletti, mutta siitä huolimatta piti lähteä ajamaan vastaanotolle heti. Saaristossa olivat. Kyllä ne kyyt oikeasti purevat koiria ja näköjään kyytablettiakin kehotetaan antamaan. Eipä ole kiva jostain saariston perukoilta mahdollisesti lossien ja lauttojen takaa lähteä vastaanotolle, matka on nimittäin varmaan pitkääkin pitempi, kun kyydissä on kyynpureman saanut lemmikki. Hitto, niitä käärmeitä :(

Liinu alkoi tokeentua, kun se oli saanut herätyspiikin. Nousi jaloilleen vaivalloisesti kuin vastasyntynyt vasikka ja hoiperteli pois röntgenhuoneesta. Taitaapi olla rauhallinen koko illan.

Rokotukset ovat voimassa 3 vuotta paitsi kennelyskä vain vuoden. Joku muutos tapahtunut nyt, kun Incan rokotusten voimasaoloaika on erilainen. Kennelyskä tosin on tuo sama 1 v, enkä ole sitä käynyt päivittämässä.

2 kommenttia:

  1. Olipa hyvä, ettei mitään vakavampaa löytynyt ja että lonkatkin näyttäis A-lonkilta. :) Meillä on sama homma huomenna. Blogiin ei ole vielä tullut päivityksiä, mutta oltiin lauantaina paimentamassa lampaita ja siitä pian videota tulossa.

    VastaaPoista
  2. Joo, toivotaan, että jalka tuosta tokenee, eikä lihakset (öö, onko Liinussa lihaksia??) ehdi mennä pahaan juntturaan. Helposti menee tämmöisten vammojen seurauksena. Ja Liinukin kun keventää tuota kipeää jalkaa eli varoo sitä, niin se just aiheuttaa kaikkea kropalle helposti. Onneksi on hieroja tulossa :)

    Mutta hyvä kun oli hyvät lonkat ja kyynärät, sehän on semmoista arpapeliä niitten kanssa, ettei voi ikinä tietää, onko ne ok vai ei, kun koiraa hankkii.

    Kiva kuulla syttyikö Kiki lampaille!

    VastaaPoista