maanantai 17. syyskuuta 2012

Liinun oma bottiloimi :)



Pakkohan oli investoida Liinulle oma bottiloimi, kun Incan loimi on Liinulle niin VALTAVAN iso. Se ei pysy päällä millään lailla ja on kuin joku laahus Liinun päällä. Yksi koko pienempi ja hyvin mallaa :) Vähän on tehty tuotekehittelyä tässä välillä ja ihan hyvään suuntaan. Saa nyt Liinunkin kroppa asianmukaista huoltoa, ettei jalkavammasta vaan seuraisi enempiä vaivoja kropalle.

Mahataudista Liinu on tokeentunut ja ruoka on jo suunnilleen entisellään vain kovimpia luita en ole sille antanut. Kanansiipiä ja rustoluita se on saanut eilen ja tänään, eikä niistä ole mitään vaivoja tullut. Jauhelihamössö on sieltä kevyemmästä päästä ollut myös.

Hyvänä esimerkkinä siitä, mitä koirat saattavat imuroida ulkona suuhunsa on tämän päivän "tarjonta". Pala pitsaa lojui sopivasti ulottuvilla, mutta onneksi huomasin sen ja sain estettyä ruuan hamstraamisen. Toisella kertaa Liinu  veteli suuhunsa jotakin nurmikolta. Se oli reissumiesleipää tms, voita tai muuta rasvaa päällä. Inhottavasti otin sen Liinulta pois, vaikka se olisi hanakasti sen pistänyt poskiinsa niin kuin sitä nälässä pitäisin! Taidan tarjoilla koirille aivan vääränlaisia ruokia :D

Mutta ei ole ihme, vaikka maha olisi äitynyt jostakin, mitä Liinu on ulkona popsinut. Jos siellä jotain epäsopivaa on ollut, niin millään en pysty sitä tietämään, enkä koiria estämään syömästä kun ne menevät nenä maassa kiinni. Liinu etenkin on kova nuuskuttamaan, eikä meidän vauhti päätä huimaa etenkään nyt, kun Liinun jalkaa vielä lepuutellaan.

3 kommenttia:

  1. Oksentaako sun koirat syötyään joitain tietttyjä luita? Olen huomannut, että treenipäivinä ts. silloin kun Kiki saa paljon ylimääräisiä nameja, ei sille voi possun kylkiluita antaa, koska seuraavana päivänä se oksentaa. Sinänsä siitä ei kai haittaa ole ja on ihan `normaalia` barffiin liittyvää, mutta nuo kylkiluut kai ovat sitten niin kovia, etteivät ehdi sulaa, jos on vähänkin saanut muuta nopeammin sulavaa ruokaa. Nyt kun päivittäin Kiki saa jumpan yhteydessä nameja, niin kylkiluut ovat tauolla. Harmi sinänsä, kun ne on pieniä ja saa annettua juuri sopivan satsin.

    VastaaPoista
  2. Aika harvoin nämä luita oksentaa, mutta jos on oikein kovaluinen ateria se saattaa pistää vatsan vähän löysähköksi. Olenkin alkanut tehdä silleen, että koirat saavat sekä pehmeämpiä (broitskua) että kovempia luita samalla aterialla, ettei tule niin paljon kovaa luuta maha täyteen kerralla.

    Ruohoa nämä molemmat syövät ja välillä ne oksentavat sen eli jonkinmoista mahalaukun puhdistusta. Tämä tapahtuu yleensä aamulla/aamupäivällä, kun vatsa on tyhjä. Peetsa sanoi, että heidän koirat syö ruohoa, vaikka heidän koirat saavat viimesen päälle oikeaoppisen ravinnon eli ei pitäisi olla minkäänlaista puutosta, jonka vuoksi koira syö ruohoa.

    VastaaPoista
  3. Mäkin annan lihaa/sisäelimiä ja luita yhtä aikaa joka päivä. Kiki syö vaan iltaisin, ja hyvin näyttää toimivan sillä. Paitsi et Peetsan koirat syö riisiä ja hernemaissipaprikaa ja voita, ja lihaa, niin en tiedä onko se niin oikeaoppista. ;)

    VastaaPoista