torstai 13. syyskuuta 2012

Liinulla mahavaivoja :(

Nyt senkin sitten tiedän, millaista on monta kertaa yössä lähteä koiran kanssa ulos, kun sillä on ripuli. Illalla kävimme normaalilla pisulenkillä noin klo 23, jonka jälkeen mentiin nukkumaan. Puoli yhden aikaan Liinu alkoi inisemään. Sillä oli päivän aikana maha kyllä löysä, eikä se ollut ihan oma itsensä, joten ajattelin, että parempi vaan lähteä ulos, vaikka olinkin ihan nukuksissa.

Siinä trampattiin sitten ulos ja sisään vajaan tunnin välein ja kerran Liinu oksensikin ulkona. Mahavaivoja toden totta. Kolmen aikaan Liinu rauhoittui nukkumaan ja nukkui aamuun asti samassa paikassa.

Kävi mielessä, että se seuraava asunto voisi olla maantasalla, olisi vähän helpompaa ja nopeampaa käydä ripulikoiran kanssa ulkona. Onneksi hissi toimi. Aamulla, kun tulin Incan kanssa lenkiltä, hissihuoltomies oli nimittäin huoltamassa sitä ja jouduttiin kävelemään tänne kasiin.

No, Liinu on saanut nyt pieninä annoksina AB-piimää (vähälaktoosista)+vettä (ei juo vettä pelkästään), keitettyä riisiä, jossa on ihan vähän kalkkunanjauhelihaa joukossa sekä Canicur Prota. Toistaiseksi ovat pysyneet sisällä ja Liinulla on kyllä ruokahalua, olisi syönyt Incan ruuat, jos olisi saanut, mutta ei saanut. Nälkä kun on, niin vähän vaatimattomampikin ruoka menee alas onneksi. Muulla nyt väliä ole kuin, että se saa nestettä riittävästi.

Kovin tarttuvalta tauti ei vaikuta, koska Inca ainakin toistaiseksi on tervemahainen (kopkopkop). Mistä Liinun mahavaivat johtuvat, siitä ei ole hajuakaan.

Tämä ruljanssi tarkoitti sitten sitä, että jouduin siirtämään hieronta-aikaa ensi viikolle. Vähän huono juttu, kun olisi ollut niin hyvä saada Liinu hierottua, ettei ala jumittaa. Noh, pitää vähän hieroa itse, kunhan Liinu tuosta tokenee kuntoon. Ammattihierojan ote vaan niin toisenlainen. Mutta kyllä se silittelykin vilkastuttaa verenkiertoa ja rentouttaa :)

Kuvat olivat saapuneet kennelliittoon, 35 euroa tilille ja avot, pian saamme kuulla liiton ell:n arvion lonkista ja kyynäristä!

Joo, tämmöistä on koiraihmisen arki.

2 kommenttia:

  1. Voi Liinua! Ilmeisesti samat lääkkeet Liinulla jatkuu, joten nekään ei varmaan ole syynä mahan sekasin menoon? Kyllä sitä nyt kiusataan, kun on jalkakipua ja mahakipua.

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta, mutta minkäs teet :( Tuskin on lääkkeen aiheuttamaa, ihan samaa ja samanvahvuista on tuo lääkärin määräämä kuin mitä itse annoin Liinulle.

    Onneksi ruoka (tai piimävelli) on pysynyt sisällä, ei tarvitse tyhjään vatsaan antaa lääkettä. Ja ruokahalua Liinulla kyllä on. Canicurinkin se nuolee lautaselta, ehkä se on hyvää, vaikka näyttää aika ällöllöltä. Koirat tykkää kaikesta ällöstä :D

    Mutta kyllä sen itsestään tietää, että mahataudin jälkeen on aika heikko olo, kai koirallakin on. Pieniä lenkkejä vaan tehdään, että pääsee tarpeilleen ja saa vähän raitista ilmaa ja nuuskutella.

    VastaaPoista