keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Liinun hieronta...

Se on pikkasen toista kuin Incan hieronta! Vaikka Liinu on nähnyt hierojan useita kertoja ja saanut namia häneltä, niin eipä se, että kroppaa joku vieras yrittää räplätä, olekaan mitään herkkua :(

Liinua jännitti ihan kamalasti, sen häntä oli koipien välissä ja jalat tärisivät, ei siis puhettakaan, että se menisi helposti kyljelleen hierottavaksi. Se ei suostunut edes seisomaan niin, että takapää olisi ollut hierojaan päin. Eteenpäin päästiin siten, että Liinu oli ihan kiinni minussa, puolittain sylissä, kun istuin lattialla, ja hieroja silitteli, samoin minä. Siitä pikku hiljaa Liinu rentoutui sen verran, että valui kyljelleen lattialle ja lopulta se suostui laskemaan päänsäkin maahan.

Vasemman puolen "käsittely", jos sellaisesta voi puhua, meni paremmin kuin oikean, sen kipeän puolen, josta ei tullut oikein mitään edes vähemmän kunnollistakaan. Mutta se selvisi, missä kohtaa jumittaa ja aristaa ja on kireyttä, niin voin itse käsitellä erityisesti noita kohtia ja saada verenkierron edes vilkastumaan.

Tämä kerta meni lähinnä totuttelemiseen, eikä me mitään väkisin hieromista yritettykään, ettei koiralle jää huonoa muistikuvaa tilanteesta. Ensi viikolla otetaan homma uusiksi. Tällä välillä pidetään loimea, minä yritän hieroa Liinua ja hieroja oli myös sitä mieltä, että voisin vielä antaa kipulääkettäkin. Tuntui sen verran kovasti aristelevan paikkoja.

Inca oli hirvittävän otettu, kun se ei päässytkään käsiteltäväksi. Inisi ja ynisi suuren osan ajasta, kun joutui olemaan erillään.

Laitoin jo Piirallekin viestiä, josko löytyisi peruutusaika. Saa nähdä, miten käy. Onneksi tässä on Incan kanssa oppinut tietämään edes jotain asioita, niin nyt osaa toimia paremmin. Tosin Incan kannalta ei ole ollut hyvä, että se on joutunut olemaan "koekaniini", kun emäntä ei ole osannut tarkkailla koiran olemusta. Eipä äkkipäätä tulisi Liinustakaan mieleen, että sen kroppa ei olisi kunnossa. Se kulkee normaalisti, hyppää normaalisti, peuhaa välillä Incan kanssa, joten päälle päin ei näy mitään huolestuttavaa. Nämä juttut vaan eivät hoidu itsellään, vaan pienestä kireydestä ja jumituksesta tulee äkkiä suurempi, laajempi ja hankalammin hoidettava vaiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti