tiistai 14. kesäkuuta 2011

Takaa leikkauksia vai mitä ne nyt oli?

Pitkästä aikaa päästiin taas agiharkkoihin, ensi tiistaina onkin sitten vimppa kerta, että lyhyeen loppuu sekin ilo. Pikkusen harmittaa, että niin paljon missattiin, vaan minkäs teet. Voidaan kyllä käydä joitakin kertoja nuuskujen cruisingissa, niitä on silloin tällöin. Elokuussa alkaa uudet kurssit, että sinne sitten jatkamaan harjoituksia (jos pennulta ehditään :)).

Niin, nyt siis oli mainittuja takaaleikkauksia eli koiraa hyppyytettiin esteitten yli tietyllä tavalla :D :D Tosi hyvä kuvaus!! Kyllähän koira hyppii, kunhan ohjaaja vaan osaa ohjata oikein. Vähän Incalla oli vaikeuksia keskittyä, kun maassa oli ihania hajuja, pudonneita nameja ja muuta hyppyjä kiinnostavampaa, että välillä jouduin oikein tekemään töitä, ettei hajut vie koiraa. Taitaa olla juoksujen jälkimaininkeja vielä.

Harjoittelimme myös esteitten yli hyppäämistä siten, että koira jää istumaan esteen eteen, ohjaaja kävelee esteen taakse ja antaa sieltä koiralle luvan hypätä. Sitten oli kaksi hyppyestettä ja sama homma. Inca odotti ja hyppi hyvin, kun vaan muistin sanoa molemmissa esteissä "hyppy", niin kyllä Inca hyppeli. Rata jatkui lopulta keinulla ja renkaalla. Renkaasta hypättiin eka kerta ja sekin sujui näpsäkästi. Keinua Inca ei mene yksin, ollaan ihan alkutekijöissä sen kanssa. Kouluttaja piti huolen keinusta, minä koirasta. Vähän epäröiden siitä mentiin, mutta mentiin kumminkin.

Koiria oli harkoissa tällä erää vaan kaksi, ehkä oli juoksuisia narttuja tai omistajilla muuta menoa, mutta se tarkoitti, että saimme paljon harjoitteluaikaa, kun molemmilla koirakoilla oli vielä oma kouluttaja :) Varsinaista yksityisopetusta.

Aamupäivällä tokoilimme lenkillä pitkästä aikaa ja muuten menee ihan kivasti, mutta makuusta ei tahdo tulla yhtikäs mitään. Se ei vaan kiinnosta Incaa. Ihan silleen sitten harjoittelin, että käskin Incan ensin sivulle ja sitten maahan, enkä poistunut minnekään. Jonkin ajan kuluttua käskin sen sivulle ja sitten palkka. Silleen se meni joten kuten, mutta jos vaan askeleenkin otin johonkin suuntaan, niin tää alkaa haahuilemaan omiaan ja ainakin nousee istumaan, eikä ole tietävinäänkään, että me harjoitellaan nyt.

Liikkeestä seisomaankin Inca jo jää, kun sitä ollaan harjoiteltu lelulla ja kepeillä aika paljon. Nyt se sujui jo ilman leluakin. Nameja tuli palkaksi, kun liike tuli suoritettua kunnialla loppuun. Pitää jaksaa seistä niin kauan, että tulen takasin viereen ja käsken sivulle. Helposti Inca istahtaa ennen aikojaan, kun tulen sen viereen ja sehän on kaamea virhe!! Pitää odottaa, että käsky kajahtaa. Ei saa ennakoida.

Niin paljon meillä harjoiteltavaa :) Huomenna onkin kääppänöitten tokotreenit, sinne voitaiskin mennä.

Mutta kiva on lenkkeillä taas, kun ei ole tukahduttavan kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti