maanantai 6. kesäkuuta 2011

Koiralla hellettä

Turkin leikkuusta huolimatta Incalla on kuuma :( Eilenkin se jäi vilvoittelemaan jokaisen puun varjoon, kun kävelimme Aurajoelta kotiin. Viileä ruohikko massun alla tuntuu kivalta. Nyt ei ole ollut edes vielä hellettä, mitä sitten onkaan, kun helleaalto iskee. Villikoirat kaiketi lepäävät kuumat päivät varjossa ja lähtevät illan tullen liikkeelle, niin meidänkin kai sitten pitää tehdä :D

Aamupäivällä kävimme Littoistenjärvellä viilentymässä tai siis Inca viilentyi, vaikka ei vesi enää kylmää ole, mutta  vielä eivät sinilevät ole vallanneet järveä kuitenkaan. Järven tilannettahan voi seurata täältä ja tuohan on aivan loistava palvelu. Viime kesän leväkäppyrät näyttävät, kuinka kaameassa kunnossa järvi pahimmillaan on. Ei siellä silloin voi uida sen paremmin ihmiset kuin eläimetkään. Nytkin kyllä huuhtelin Incan, kun tulimme kotiin.

Ja illan tullen tosiaan me lähdemmekin nykyisin liikkeelle, nimittäin juoksulenkille. Incalle tuollainen kevyt ravi on varmasti hyvä liikuntamuoto ja se juoksee oikein nätisti ja taitaa tykätä tuosta liikkumistavasta. Fyssarihan syksyllä suositteli ravia sopivassa ylämäessä ja kyllä meidän reittien varrella on erilaisia mäkiä riippuen siitä, missä juoksemme. Metsässä kun Inca juoksee, niin se on täyttää laukkaa, mutta aika paljon se nuuskuttelee ja kohnii pusikoissa, joten juoksemiset jää vähemmälle. Onhan siellä sitten taas vaihteleva maasto, kiviä ja kallioita ja muuta, että tulee monipuolista liikuntaa.

Vesikoirien keskustelufoorumilla mainostetaan koirauinnin SM-kisoja. On joukkue- ja yksilökilpailuja. Hmmm. Mistähän ei vielä kilpailla???? Koirathan eivät kai luonnostaan kilpaile uimisesta, kauneudesta, tottelevaisuudesta tai muusta. Elämän perusasioista (ravinto, reviiri, ym.) ehkä käydään mittelöitä, mutta ihminenhän se on joka on niin hiton kilpailuviettinen. Uuuhh!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti