keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Agikurssi loppui

Eilen oli vimppa kerta agilitiä, mutta elokuussa kesätauon jälkeen alkaa uudet kurssit, että sinne sitten. Ja nyt on kääppänätkin kahden viikon tauolla, että ei päästä sinnekään harkkoihin ennen kuin heinäkuussa. No ainakaan juoksut ei ole heti harkkojen esteenä. Ja tuskin pentukaan. Otetaan se joko mukaan tai jätetään huilimaan kotiin. Vähän olen ajatellut, että käyn Incan kanssa harkoissa ja pennun kanssa pentujutuissa siten, että toinen koira saa ootella kotona ja tottua siihen heti alusta alkaen, että aina ei lauma ole kasassa. No, aika näyttää, miten tulee käymään :D

Meillä oli pieniä radanpätkiä, joita treenailtiin. Toisessa oli muuri, rengas, piiiiitkääää, pussi ja pöytä. Toisessa neljä hyppyestettä sillain neliön muodossa ja niitä sitten hypittiin ja kierrettiin. Incalla muuten meni hyvin, mutta välillä hajut vei koiraa mennessään, luuli vissiin olevansa jäljestämässä :o Tosiaan, kun jätin sen renkaan eteen odottamaan ja menin renkaan toiselle puolelle, niin Inca kyllä odotti, mutta sitten kun se sai luvan lähteä liikkeelle, niin nenä meni maahan ja koira lähti hajujen perään :) Varmaan namien hajut olivat niin vastustamattomia ja sen oli pakko tsekata, onko nameja maassa vai pelkät hajut vaan.

Niin piiitkäää me hypättiin nyt eka kerta ja ensimmäisellä kerralla Inca kävelikin sujuvasti esteen yli. Sitten sille väännettiin rautalangasta, että se on este, jonka yli kuuluu hypätä. Ja hyppäsihän se, kun asia sille kerrottiin.

Ja hyppyesteillä Inca ei "muistanut" ollenkaan, että esteet kuuluu hyppiä, vaan se juoksi kivasti vierestä kerta toisensa jälkeen :( Mutta kun vähän harjoteltiin hyppyä rauhassa kaksisteen, niin sitten se sujui jo mukavasti. Vimpaksi oli kaksi hyppyestettä ja putkiii, mukava loppukevennys. Taitaa useimmat koirat tykätä putkesta.

Tykkäsin kovasti tuosta kurssista, kouluttajat olivat osaavia ja pitkämielisiä ja jaksoivat neuvoa, miten koiraa pitää ohjata oikein. Innolla tässä ootellaan elokuuta ja uusia harkkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti