Joten mikäs sen parempi aika perehtyä punkkeihin, kun niitä ei ole. Ihan varoiksi tulevia punkkikausi ajatellen.
Treenilinjaisten blogissa on yhden koiran sairaskertomus epämääräisistä oireista, niitten "hoidosta" ja lopulta monen kuukauden jälkeen saadusta oikeasta diagnoosista ja oikeasta lääkityksestä.
Ei voi muuta kuin todeta, että koiran oireitten kanssa on aikamoista arpapeliä, osuuko oikeaan vai meneekö tyystin syvälle metsään. Vaikea tietää milloin mistäkin on OIKEASTI kyse. Eläinlääkärit(kin) ovat toisinaan ihan pihalla kuin lumiukot, mikä suuresti hämmästyttää. Siis muittenkin antamiensa "diagnoosien" kanssa kuin punkkidiagnoosien. Rahat he kyllä osaavat nyhtää, siinä ei ole minkäänlaista ongelmaa. Voisi tehdä hyvää tälle ammattikunnalle, että väärät diagnoosit ja hoidot tulisi heidän korvattavakseen, ei eläimen omistajan (tai vakuutuksen), sitten, kun se oikea diagnoosi on löytynyt ja varmistunut. Jos tuotteessa on vikaa, saa rahat takaisin tai uuden viattoman tuotteen tilalle. Jos ravintolan ruoka-annoksessa on moittimista, saa uuden tilalle. Niin, kenen on vastuu?
Ja aika taituri pitää koiran omistajan olla, että osaa lukea koiraansa oikein, ei ole ollenkaan helppoa. Ja lisäksi pitää olla itse perillä asioista eli leikkiä tosiaan tohtori Housea, olla jämäkkänä eläinlääkärireissulla ja VAATIA, jos tuntuu, että ei muuten asiat hoidu. Mutta niinhän se on, että kun lääkäriin menee, oli sitten kyse ihmis- tai eläinlääkäristä, edustaa tämä pitkän koulutuksen saanut henkilö sellaista arvovaltaa ja tietämystä, että amatöörin voi olla vaikea mennä puuttumaan hänen taitoihinsa ja antamiin diagnooseihin ja hoito-ohjeisiin. Noh, onneksi tieto leviää nykyään netin välityksellä varsin hyvin. Eikä se ole millään lailla moitittavaa. Päinvastoin.
Käärmeet ja punkit. Hyi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti