torstai 1. marraskuuta 2012

Koirien "harrastukset"

Incan harrastuksiin kuuluu yhä edelleen tölkkien kerääminen. Kun se vielä oppisi erottamaan nuolilla varustetut kierrätystölkit muista tölkeistä :D Se on kerännyt elämänsä aikana varmaan jo satoja tölkkejä, joita emäntä sitten vie palautukseen. Fiksu koira. Jos tölkki on kierrätystölkki, teen vaihtokaupan, jossa Inca antaa tölkin minulle namista. Kuvan tölkkiä Inca kantoi koko lenkin ajan, enkä sitä siltä pois ottanut, kun se ei ollut kierrätystölkki. Ja tämän harrastuksen Inca on siis aloittanut aivan itsenäisesti ilman koulutusta! 


Liinun harrastuksiin kuuluu yhä edelleen jahtaaminen. Jos remmiä ei olisi, ei olisi koiraakaan. Kun se sille päälle sattuu, se viipottaa metsässä vasemmalle ja oikealle, eteen ja taakse hajujen perässä. Ei mitenkään rauhassa nuuskutellen, vaan tosi vilkkaasti ja sähäkästi. Jos se olisi vapaana, mikään ei pidättelisi sitä häipymästä ties minne hajujen perässä. Kun lumi tuli maahan ja pupujen jäljet näkyivät lumessa, siinä hyvin havainnollistui hajujen vaikutus Liinuun. Kuvassa se seuraa erittäin suurella tarkkaavaisuudella puussa olevaa oravaa. Ja Liinu ei tosiaankaan ole (vielä) ollut vapaana metsässä yhtään, ei tässä tarvita enää uusia ristiside- tai muita vammoja. Pellolla se sai juosta, kun oli lunta ja pellolla hyvä näkyvyys. Siellä ei kovin helposti voi teloa itseään toisin kuin risukoissa.



5 kommenttia:

  1. Paraniko Liinun vamma nopeasti? Nyt on ihan ok? Suosittelen kyllä juoksuvyön, valjaiden ja joustavan hihnan yhdistelmää. Saa itse liikkua vähän vapaammin, eikä koira lähde karkuteille!

    VastaaPoista
  2. No en tiedä, miten vamma on parantunut, nyt alkaa olemaan semmoiset 8 viikkoa toipumista täynnä. Varovasti siis vielä mennään ja siksi Liinu ei saa juoksennella liikoja, ettei tule takapakkia. Kyllähän se Incan kanssa sisällä revittelee kuin terve koira. Ja revittelisi ulkonakin, jos vain saisi.

    Hieroja juuri viime viikolla hieroi molemmat koirat, eikä Liinussa mitään jumeja ainakaan hänen mukaansa ollut.

    Joo, olen ajatellut hankkia noi vermeet, minkä merkkiset sinä ostit? Välillä, kun ollaan kunnon kuntolenkillä, laitan koirien remmit vyötärölle kiinni ja sitten kävellään, eikä nuuskita ja mennä sinne tänne. Siinä ne kipittää ja on kiva, kun itsellä saa kädet joskus heilua vapaana!

    VastaaPoista
  3. Ostin Mustista ja Mirristä hiukan edullisemmat top canis -vermeet. Vyö oli halpa, mutta joustava hihna vähän alle 30e. Rukkan valjaat meillä on, ne nyt ei kaikista istuvimmat ole, mutta kun ei tuo koira vedä, paitsi ihan hetkittäin, niin kelpaa.

    Hyvä että Liinu on kunnossa. Saattaa tietenkin uusia helposti, jos on kerran kipeytynyt joku kohta. Olen kyllä edelleen niin vaikuttunut osteopaatin taidosta nähdä sellaiset "oudot" kohdat ja lihaskireydetkin, joita fysioterapeutti ei ole huomannut.

    VastaaPoista
  4. Joo, kyllä osteopaatit ovat "kultaa" :) Mutta on niillä pitkä koulutus takana, sen vuoksi niitä ei kai ole kovin paljon. Ei ole ihan ilmaista se koulutus. Helpompi olla fyssari tai hieroja.

    Onko sun joustava hihna siis koko matkan joustava vai onko siinä ei-joustaviakin kohtia?

    VastaaPoista
  5. Hihna on kokonaan joustava. Ostin 2,5 m pitkän, siitä saa vähän lyhyemmän, jos laittaa toisen pään lukon vähän keskemmällä olevaan renkaaseen.

    VastaaPoista