tiistai 27. marraskuuta 2012

Kannuskynsi

Joka kerta kun leikkaan koirien kannuskynsiä, ihmettelen niitten tarkoitusta. Taitavat olla joku jäänne lihansyöjädinosaurusten ajalta, yhtä tarpeeton turhake kuin ihmisellä umpisuoli.

Nyt Incan toisen etutassun kinnerkynsiturhake on vioittunut ilmeisesti meidän eilisellä metsäreissulla tai sitten sunnuntaisella reissulla. Molemmilla kerroilla olen ollut Incan kanssa kahdestaan, joten meno on ollut ihan rauhallista. Kynnen juuresta on iho kuitenkin vereslihalla, minkä huomasin, kun Inca itsepäisesti nuoli tassuaan. Itse kynsi ei siis ole vioittunut, mikä sekin kai voi aika helposti tapahtua.

Haavaa siis puhdistetaan ja hoidetaan Terra Polyllä ja pidetään suojattuna, ettei koira nuole sitä ja ettei se vaurioidu enempää noitten nahisteluissa. Ulkona siinä ole mitään suojaa, mutta sisällä juurikin nuolemisen takia. Ostin jo luomuhunajaakin, kun Hugon blogista luin, että sillä oli parannettu Hugon haavaa. Hugo on siis Incan isä ja Hugolle aina sattuu ja tapahtuu. Näyttää siltä, että Inca on isänsä tytär :D. Jospa hunaja tehoaisi tuohonkin pikkuhaavaan.


2 kommenttia:

  1. Kuulemma agilityssä noista ylimääräisistä varpaista kynsineen saattais olla hyötyä. Esim. etujalassa olevan varpaan on havaittu auttavan koiran tiukkaa käännöstä aalta lähtiessä ;). Fysioterapeutti kertoi, että jossain on tehty tälläinen tutkimus.

    VastaaPoista
  2. Oho! Jotenkin ne tuntuvat niin jäänteiltä, mutta kai niillä sitten on oma tarkoituksensa.

    VastaaPoista