keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Hierontapäivä

Nyt Inca on siinä kunnossa, että uutta hieronta-aikaa ei sovittu :) Hieroja siis kävi hieromassa. Ei ollut jumia, eikä jäykkyyttä paitsi revähdysjalassa vähän, mikä ilmeisesti johtuu siitä, että lihakset ovat siinä heikommassa kunnossa vielä. Inca vähän säpsähteli, kun vasenta takajalkaa venyteltiin. Muutoin oli kroppa varsin hyvä ja vetreä.

Sain jeesiä, miten hieroa kylkiä ja miten venytellä lapoja ynnä muuta pientä neuvoa :) Ei näistä kotihieronnoista  ja -venytyksistä ainakaan haittaa ole ollut, joten samoilla linjoilla jatketaan. Ei nyt tosin joka päivä tarvi hieroa, vaikka se onkin meistä molemmista mukavaa, mutta päivittäiset venytykset ovat hyväksi. Mutta parempi vähän hieroa ensin ja vasta sitten tehdä venytykset. Ehkä teen jatkossa kevennetyn kevythieronnan niinä päivinä, jolloin en tee kevythierontaa :D

Inca alkaa olla jo oikein rutinoitunut hierottava! Ei ole enää mitään vaikeuksia saada sitä kyljelleen, ei, vaikka tuli "vieras" hieroja. Niin meni nytkin hyvin koko homma alusta loppuun, ettei paremmin voisi mennä.

Hierojankin mielestä molemmat kyljet venyvät nyt hyvin, ei siis ole enää jäykkyyttä oikealla puolella. Mutta olenkin aina tehnyt ylimääräiset venytykset oikealle kyljelle ja pikku hiljaa ne ovat alkaneet mennä paremmin ja notkeammin.

Mutta edelleen kannattaa edetä varovaisesti, askel kerrallaan lisätä rasittavuutta ja tutkailla tilannetta. Lisää takapakkeja ei nyt tosiaan kaivata. Todennäköisesti hieroutan Incan tuossa alkukesästä, kun on vähän aikaan kahlailtu ja uitu ja vahvistettu lisää lihaksia. Parempi, että ammatti-ihminen käy välillä kropan läpi, ettei mitään jumeja pääse vaivihkaa syntymään.

Summa summarum, hyvällä tolalla ovat asiat ja kyllä sen Incastakin on hyvin huomannut, että se on paremmassa kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti