lauantai 21. heinäkuuta 2012

Rauha maassa!

Tai ainakin tässä huushollissa. Juoksut on Incankin osalta juostu ilmeisen nopeutetulla aikataululla. Keskiviikkona nämä vielä antoivat live show -esityksiä lapsille ja vanhemmille, torstaina vauhti oli vähän laantunut, eilen vielä enemmän ja tänään on jo ihan rauhallista.

Inca on alkanut taas ynistä ja inistä vinkuleluille, kantaa niitä ja touhottaa niitten kanssa. Liinu on ta-vat-to-man väsynyt. Vaikka sillä on panta ja remmi, kun ollaan ulos menossa, se käpertyy vaatenaulakon nurkkaan nukkumaan. Nouseehan se siitä ja tassuttelee hissille. Siellä se sitten taas makaa hissin lattialla koko hissimatkan ajan, kun niin väsyttää. Molemmat kyllä torkkuvat ihan kiitettävästi, mutta ehkä Liinu nyt kuvittelee tulleensa tiineeksi Incasta :D

Sateen lomassa olemme noukkineet vähän piirakkamustikoita. Se menee silleen, että minä noukin piirakkamustikat, Liinu popsii mustikoita puskista koko sen ajan, kun ollaan mustikassa ja Inca valkkaa itselleen jonkun sopivan paikan, jossa se tarkkailee ympäristöä, kuten kuvassa, ja odottaa, millon matka taas jatkuu. Liinun maha tuntuu olevan pohjaton mustikoitten suhteen ja se näkyy siinä, mitä toisesta päästä tulee ulos.


Tänään Liinu sai kulkea metsässä siten, että remmi roikkui perässä ja näkyi Liinu kulkevan melko rauhassa ja tottelevan, jos kielsin sitä olemasta liian kiinnostunut pusikoissa mahdollisesti lymyävistä otuksista. Joo, odotan sitä hetkeä, kun Liinu pupun nähdessään alkaa haukotella ja osoittaa pitkästymisen merkkejä: ai pupu, EVVK. Jospa juoksut kumminkin olisivat rauhoittaneet Liinua ja pupukiinnostus sammunut edes "normaalille" tasolle.

5 kommenttia:

  1. Moi!
    Lueskelin joutessani sun blogista vähän vanhempia postauksia, ja jossain mainitsit koirille tekemästäsi herkusta. Siihen tuli mahdollisesti jauhelihaa ja kananmunaa, jotka laitettiin hetkeksi uuniin? Muistatko tuliko jotain muuta ja kuinka kauan pidetään uunissa? Voisin kokeilla tehdä.

    VastaaPoista
  2. Joo, siis jauhelihaa (esim. luutonta kalkkunanjauhelihaa tai mitä tahansa) ja sitten muna. Suunnilleen kait niin että n. 500 g lihaa ja 1-2 munaa sekoitetaan. Mössö levitetään tasaiseksi uunipellille, uuni johkin 175 asteeseen. Saa olla sen aikaa, että kypsyy, ehkä 20 min tai miltä nyt vaikuttaa. Sitten leikataan levy veitsellä pieniksi neliöiksi, jotka kuivataan uuninluukku raollaan jonkin aikaa, ehkä toiset 20 minsaa miedolla lämmöllä. Tämä taisikin olla muistaakseni vähän liian hyvää herkkua agiharkkoihin, vei Incan kaiken huomion ja kiinnostuksen :D

    Keitetty possun sydän on myös valtavan hyvää, siis koirien mielestä! Kai se hyvää on ihmisestäkin, mutta en ole maistanut.

    VastaaPoista
  3. Niin ja herkkuhan säilyy jääkaapissa jonkin aikaa, mutta kannattaa pakastaa pikku pusseihin, niin säilyy vielä paremmin ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkeistä! Tarvitsenkin jotain extra-hyvää herkkua varsinkin nyt, kun tarkoituksena on antaa kaikkien vieraiden lahjoa Kikiä. Muutenkin treeneissä tulee käytettyä nakkia, vaikka kyllä toi oikeastaan natural menullakin toimisi.

    Oletko koskaan käyttänyt keitettyä sydäntä treeneissä palkkana? Siis onko se vähän inhaa kaivaa jostain namipussin pohjilta..

    VastaaPoista
  5. Keitetyn sydämen voi kuivattaa miedolla uuninlämmöllä, niin sitten sitä on kivempi käsitellä, ei ole niin tahmaista.

    Keitetty sydän siis pieniksi paloiksi, palat leivinpaperin päälle ja uuniin luukku raolleen. Välillä voi sekoitella niitä, niin kuivahtavat tasaisemmin. Ei se sen pahempaa ole kun nakitkaan ;)

    VastaaPoista